Zdeněk Janda
30. září 2011 • 06:56

Jágra nejde zastavit. Za Philadelphii přidal další vítezný gól!

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – A další gól. A znovu vítězný! Navíc nastřelená tyčka a další super šance, kterou zlikvidoval gólman Martin Brodeur. Jaromír Jágr dál řádí. V nočním domácím utkání proti New Jersey Devils rozhodl trefou v přesilovce o vítězství 2:1. „Byl jediný, kdo mě viděl. Říkal jsem, že je to mimořádný hráč,“ vykládal hvězdný útočník Flyers o svém centrovi Girouxovi, jenž mu lahůdkovou asistenci naservíroval.



Počkal si u tyčky. Třiadvacetiletý útočník Claude Giroux ho přesně viděl. A pro Jágra už nebyl problém do odkryté klece prudce udeřit. Až si při tom zlomil o tyčku hokejku.

„Tři zápasy a já už jsem jich zlámal asi pět. Hrůza!“ smál se pak v kabině Flyers, když promlouval pro deník Sport. Už předtím o utkání vykládal i zámořským novinářům, už tradičně se kolem něj vytvořil pořádný chumel.

„Je to hlavně zásluha Girouxe, já jsem se jen schoval za branku, před ní jsem pouze vystrčil hokejku. A on byl jediný, kdo ji viděl... Jen jsem na něj kouknul, on si přesně počkal a dal mi to. Je to úžasný hráč, který má před sebou mimořádnou budoucnost,“ vychvaloval Jágr svého nového centra, s nímž si zatím parádně sedli.

Jágr se v zápase proti Devils, za které v jedné formaci nastoupili i Petr Sýkora a Patrik Eliáš, dva někdejší neodmyslitelní parťáci, zaznamenal i další šance.

Tu největší ke konci první třetiny, kdy mu střelu zázračně betonem vykopl gólman Martin Brodeur, největší hvězda New Jersey.

„Jo, pár šancí jsem měl, to je pravda. Ale jinak jsem se necítil moc dobře. Jenže to se nedá nic dělat, člověk se musí naučit hrát i za takových okolností. A prostě si musí počkat, až přijde jeho příležitost,“ vykládal Jágr, jenž se trefil počtvrté ve třech zápasech.

„Do toho mužstva se výborně hodí. A pořád to v sobě má, je neuvěřitelný ho vidět po těch letech zpátky v NHL,“ pochválil ho Brodeur.

Jágrova bilance je nevídaná. Tři roky mimo NHL a teď tohle: tři zápasy, čtyři góly (z toho dva vítězné), celkem 6 bodů (4+2). Dvakrát byl vyhlášený první hvězdou utkání, naposledy druhou.

„Na sebevědomí je to dobré. Ale zase se tím zvýší očekávání od lidí. Kdybych nedal žádný gól, lidi by se v sezoně spokojili s málem. Teď asi čekají víc,“ pousmál se devětatřicetiletý útočník, jenž si hlavně vychvaluje spolupráci s talentovaným centrem Girouxem.

„Moc mi vyhovuje, že hraju s někým, kdo to dokáže vzít také na sebe. To je pro mě moc důležité,“ dodal hvězdný útočník.

„Je neuvěřitelné, jak se umí rychle uvolňovat. Je to úžasné,“ říkal na oplátku Giroux, jenž dříve na Jágra hleděl jako na svůj idol. A teď s ním hraje. Navíc spolu válí takovým způsobem, až to ostatní zaskočilo...

Za Philadelphii poprvé v přípravě nastoupil i obránce Chris Pronger, kapitán týmu. A i on chválil to, jak mužstvo v čele s Jágrem zvládá přesilovky. „Ti kluci si vyhoví, což je výborný,“ říkal hlavní lídr mužstva.

Jágrova dosavadní bilance: Zápasy: 3 / Body: 6 / Góly: 4 / Vítězné góly: 2 / Přesilovkové góly: 3.

Sýkora letí. Postaral se o to Rinaldo z Philadelphie
Sýkora letí. Postaral se o to Rinaldo z Philadelphie
» Rozhovor s Jaromírem Jágrem čtěte v zítřejším vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud