31. ledna 2012 • 13:17

Přestupové spekulace v NHL sílí, odejít může i Thomas nebo Perry

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jelikož se v NHL blíží uzávěrka přestupů, čím dál více se objevují spekulace o výměně některých hráčů. A nejde o žádné "noname" hokejisty. Tak například bostonský deník The Globe přišel s tím, že o vítěze Stanley Cupu a Vezinovy trofeje Tima Thomase má enormní zájem Chicago Blackhawks. Dálší, kdo by mohl prý přestoupit, je poslední vítěz Hart Memorial Trophy Corey Perry. Ten by podle deníku The Providence mohl přestoupit do Vancouveru Canucks.



Zdá se vám to jako hloupost? Nemusí tomu tak být. Thomas by mohl být novou posilou Chicaga Blackhawks, silného týmu, který má jedinou slabinu, a to právě v brankovišti.

Corey Crawford ani Ray Emery zatím určitě nenaplňují představy mužstva a tým vlastně nemá plnohodnotnou jedničku.

S Thomasem v brance by Blackhawks vážně pomýšlet na zisk Stanley Cupu. Je zde ale menší zádrhel. Thomas má ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti, kterou mu zaručuje jeho čtyřletá smlouva s Medvědy (zbývají ještě dva roky).

Nemáme v plánu Tima nikam nabízet. O jeho výměně jsme s nikým nejednali a nic na tom nechceme měnit," řekl generální manažer Bruins Peter Chiarelli. Ale takových vyjádření už bylo.

The Globe uvádí, že by za Thomase do Bostonu mohl putovat produktivní mladý Švéd Viktor Stalberg. Hvězda Thomasovy velikosti to opravdu není, ale tato výměna dává smysl, protože Thomas až příliž brzdí kariéru Tuukky Raska, jednoho z nejlepších mladých brankářů v NHL.

Dalším vynikajícím hokejistou, který by mohl změnit působiště je Corey Perry. Držitel nejcennější individuální trofeje (Hart Memorial Trophy) z minulého ročníku by se podle vancouverského deníku The Providence mohl stěhovat do Canucks.

Pravdou je, že kanadský střelec neprožívá zcela vydařenou sezonu a ve Vancouveru by po boku švédských dvojčat Sedinových mohl znovu pookřát.

A co Jeff Carter, bývalý top střelec NHL? Ve Philadelphii se sice řadil do skupiny nejobávanějších střelců soutěže, ale po jeho výměně do Columbusu ho trápí zranění a i když už hraje, moc se mu nedaří.

Modrokabátníci si hodně slibovali od jeho spolupráce s Rickem Nashem, ale ta absolutně nefunguje. Carter je rázem adeptem na opětovné vytrejdování. Spekuluje se o Toronto Maple Leafs.

Aleš Hemský. Český útočník je pověstný svými skvělými kličkami, ale také tím, že je často a dlouho zraněný.

Právě jeho časté koloborování se zraněními ho řadí k hráčům, jenž mohou změnit své působiště. V NHL se šeptá o tom, že by mohl zavítat k Jiřímu Hudlerovi do Detroitu.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud