7. února 2012 • 21:35

VIDEO: Přeplacený spoluhráč Plekance Scott Gomez nedal rok gól

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby se vyhlašovala anketa o nejvíce přeplaceného hráče nebo o hokejistu, který se nejméně vyplatí svému týmu, zaručeně by musel zvítězit třiatřicetiletý Američan Scott Gomez. Útočník Montrealu čeká na branku více než rok. A jeho roční gáže? 7,5 milionů dolarů. Fanouškům Habs už dochází trpělivost...



Sedmadvacítku draftu si v roce 1998 vybrali New Jersey Devils v prvním kole. Hned ve své nováčkovské sezoně vstřelil mladíček Gomez devatenáct branek, přidal k tomu jednapadesát asistencí a získal Calder Trophy, cenu pro nejlepšího zelenáče NHL.

Co se týče jeho gólového přínosu pro tým, vždy byl spíše za nahrávače než za střelce. Gomez jen jednou v kariéře překročil hranici třiceti vstřelených branek za sezonu.

Bylo tomu v roce 2005, kdy přesně zamířil třiatřicetkrát. Jinak se jeho gólový účet za sezonu zastavil v průměru na šestnácti brankách.

Dvojnásobný držitel Stanley Cupu (2000, 2003) přišel v roce 2007 jako spasitel k Jaromíru Jágrovi do Rangers.

I zde se od něho čekalo mnohem více, spolupráce s Jágrem nefungovala a po dvou letech se stěhoval do svého nynějšího působiště do Montrealu.

Kdyby však věděl, že za 181 zápasů v dresu Canadiens vsítí pouhopouhých devatenáct branek, tedy stejný počet jako ve své první sezoně NHL, sám by tomu asi neuvěřil.

Ano už je to tak. Nejlépe placený centr Habs (7,5 milionů USD ročně) rozložil tristní brankový účet třech sezon. V první to bylo 12 branek, ve druhé 7 a v nynější stále čeká na gól.

Navíc je tomu už více než rok, kdy 5. února 2011 v zápase proti Rangers naposledy rozvlnil sít.

Fanouškům Canadiens už dochází trpělivost a ti škodolibější z nich dokonce založili internetové stránky s názvem DidGomezScore.com, kde na vás po kliknutí na odkaz vyskočí obrovské slovo "NO".

To je odpověď na otázku, zda rodák z Aljašky vstřelí gól. K tomu je přiložen čítač, kolik času uplynulu od jeho poslední branky a kolik peněz přišlo Gomezovi od Habs na účet.

Scotty byl dokonce v posledním zápase proti Winnipegu velice blízko brance. Po střele Tomáše Plekance to chvíli vypadalo, že před brankou clonící montrealská jedenáctka kotouč tečovala.

VIDEO: Gomez v posledním zápase "málem" skóroval

"Řešil jsem to s ním na střídačce a doufal jsem, že se o něj puk otřel. Řekl mi, že se ho ani nedotkl," popisoval Plekanec situaci z posledního utkání Canadians.

Další šanci na ukončení svého nekonečného čekání bude mít Američan v dnešním domácím zápase proti Pittsburghu. Nejspíš ani on sám nevěří, že se tomu tak stane...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud