8. března 2012 • 04:45

VIDEO: Tomáš Plekanec v Montrealu? Plastelína na díry...

Autor: mir, mat
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se o něm už delší čas, že jednou povede Montreal Canadiens jako kapitán. Ale kdo ví. Momentálně fanoušci spíš řeší otázku, proč si slavný klub s Tomášem Plekancem tak podivně zahrává. Kladenský rodák, možná největší hokejová osobnost současnosti ve městě, funguje v týmu jako plastelína, s níž kouč zaplácne tu díru, kterou je zrovna potřeba.



Mnohem víc by se očekávalo, že v těžkých časech, jež Montreal nyní prožívá, klub vsadí na Plekancovo týmové pojetí, které v minulosti nesčetněkrát tým vytáhlo vzhůru. Než aby s ním šoupali sem a tam. Ale skutečnost je přesně taková.

„Určitě mi to nepomohlo, na druhou stranu, jsem zvyklý, že se se mnou zalepí díra, kde je potřeba a nějak se to dá dohromady. Je to výhoda hráče, když se umí přizpůsobit a nespoléhá na souhru jednoho, dvou hráčů. Samozřejmě bych ale byl rád, kdybych aspoň tři, čtyři zápasy měl stejný hráče, což nevím, jestli se mi tenhle rok vůbec povedlo...“ pousměje se hořce v rozhovoru pro iSport.cz.

Přes všechny trable Tomáš Plekanec více než solidně boduje, v 66 utkáních nabral 13 gólů a 30 nahrávek. Výborný počin s ohledem na to, že vypadl na nějaký čas z přesilovek a zápas co zápas má po ruce jiné parťáky.

Tomáš Plekanec zároveň doplácí na svoji dobrosrdečnost a kamarádskou, nekonfliktní povahu. Zatímco jiní by si přes agenta u vedení stěžovali na přístup vůči němu, on to nechává být.

Tomáš Plekanec v rozhovoru pro iSport.cz mluví i o své pozici v týmu
Video se připravuje ...

A to přitom hraje v barvách Habs osmou sezonu v řadě, poslední roky byl nejlepším útočníkem mužstva...

Zkrátka byste nenašli odhodlanějšího bojovníka ve slavném týmu. Přesto to momentálně nestačí na výraznější roli ve strádajícím mužstvu, které se neprobije do play off.

Tomáš Plekanec skóroval proti Calgary v přesilové hře. K výhře to stejně nestačilo.
Tomáš Plekanec skóroval proti Calgary v přesilové hře. K výhře to stejně nestačilo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud