9. března 2012 • 12:39

VIDEO: Vincour skolil San Jose, nejdříve gólem, pak nájezdem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přibližně čtrnáct zápasů zbývá do konce základní části NHL a boj o postupové pozice tak začíná být pěkně napínavý. Zámořská soutěž v noci viděla souboj o čelo Pacifické divize mezi Dallasem a San Jose. A rozhodl ho český útočník v dresu Stars Tomáš Vincour.



Pacifická divize je roky nazývána v NHL tou nejtěžší. Anaheim, Dallas, Los Angeles, Phoenix i San Jose mají každý rok ambice postoupit do play-off. Letos se ale této pětici tolik nedaří a může se stát, že nakonec z těchto týmů z nepříliš hokejových měst postoupí pouze jeden.

Vítěz divize postupuje do play-off automaticky, i kdyby bodově nedosahoval ani na osmé, tedy poslední postupové místo. Proto je souboj o jejího lídra tak důležitý.

Sezona Dallasu Stars je letos jako na houpačce. V listopadu bojoval tým z Texasu o vedení v Západní konferenci s Detroitem, po začátku kalendářního roku zase spadl až na jedenáctou příčku.

VIDEO: Gól Vincoura z předposlední minuty.


Na západě teď není těžšího soupeře, vítěz Stanley Cupu ze sezony 1998/1999 drží sérii čtyř výher v řadě, a to hlavně díky finskému gólmanovi Kari Lehtonenovi.

"Dneska na mě šlo hodně střel a to mám rád. Brzy jsem se dostal do správné herní teploty," vysvětloval Lehtonen, který pochytal 45 střel hráčů Sharks. Především jeho spolehlivé výkony udržují Dallas neustále ve hře.

Zápas který skončil 4:3 po nájezdech měl ale jednoho nečekaného hrdinu. Tomáš Vincour vyrovnal při závěrečné power play svým čtvrtým gólem v sezoně a v nájezdech poté jako jediný skóroval.

"Vinny je v nájezdech velmi dobrý, pamatuju si ho už z našeho společného působení na farmě," řekl kouč domácího týmu Glen Gulutzan. "Ale hlavně jeho gól v 59. minutě byl pro nás obrovsky důležitý."

VIDEO: Všechny nájezdy mezi Stars a Sharks.

Dallas - San Jose 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Branky: 33. Ryder (Dowell, Daley), 47. Benn (Burish, Robidas), 59. Vincour (Robidas, Benn), rozhodující sam. náj. Vincour - 40. Mitchell (Thornton, Vlasic), 41. Marleau (Thornton), 57. Pavelski (Boyle, Thornton). Vyloučení: 3:2. Střely na branku: 35:48. Diváci: 16.812.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud