Zdeněk Janda
10. dubna 2012 • 07:57

"Podivín" v bráně Flyers Bryzgalov se bojí jen medvěda

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | A zase byl středem pozornosti... Ruský gólman Ilja Bryzgalov, jenž ve Philadelphii ukrajuje první rok ze štědrého devítiletého kontraktu na celkem 51 milionů dolarů, svérázně odpověděl před vyhecovanou sérií s Pittsburghem na otázku, kdo z hráčů Penguins pro něj znamená největší hrozbu. „Já se nebojím ničeho. Pouze medvěda v lese!“



Od toho chlapíka nevíte, co můžete čekat. V kabině Flyers má pověst podivína, jenž si neustále něco sám pro sebe brblá... A je nevyzpytatelný jednak svými výkony v brance, tak i při rozhovorech.

V úvodu sezony dokonce vedení Flyers uvažovalo, že reportérům zakáže, aby s ním den před zápasem pořizovali interview. Důvod? Gólman se vždycky neuvěřitelně zamotal do vlastních slov.

Navíc ani v brance nezářil. Všechny nejvíce šokoval den před venkovním utkání, v němž v uraženém tónu vytroubil do světa, že nebude chytat. Kouč Peter Laviolette byl pochopitelně v šoku. Stejně jako celá NHL.

Postupně ale šly jeho výkony nahoru, v druhé fázi základní části se z něj stal nepřekonatelný fantom. Možná i proto, že mediální výstupy omezil, navíc o sobě nemluvil. Jen o mužstvu.

V pondělí ale zase „válel.“ Během rozhovoru o své úloze v ostře sledované sérii s Penguins nejvíce upoutal hláškou, že se nebojí ničeho, jen medvěda v lese.

„To je celý on. Vždycky nás něčím pobaví,“ pousmál se Claude Giroux, klíčový centr týmu.

Reportér Sportu Zdeněk Janda ukazuje zbouranou halu , ve které Jaromír Jágr dosáhl s Pittsburghem největších úspěchů
Video se připravuje ...

Bryzgalov navíc potom jednomu z místních reportérů líčil, jak byl u toho, když medvěd v ruské tajze rozdrápal dva lidi. Rozmachoval rukama, když napodoboval medvědí tlapy... „Fakt?“ zeptal se novinář.

„No jasně. Bylo to někdy před osmi lety. Hrozný zážitek,“ dodal a obalený v ručnících zmizel do sprchy.

Právě na Bryzgalovovi bude v sérii s Penguins hodně záležet. I když se během sezony dostal do excelentní formy, přesto jsou mezi fanoušky Flyers cítit pochyby.

„Bude skutečně oporou?“ ptají se. Jeho vachrlaté výkony podobným řečem nahrávají. Je nevyzpytatelný.

Na dotaz, jestli to bude brát jako propadák, pokud tým vypadne, odpověděl: „Proč dáváte takové otázky? Ještě jsme ani nezačali a vy už začínáte s tímhle? Myslete pozitivně pánové!“

Přesto osud Flyers hodně závisí na něm. Pokud nebude v brance jistý a pevný, ofenzivní síla Penguins v čele s Malkinem a Crosbym nenáviděného rivala rozdrápou. Jako ten medvěd...

„Na brankáři bude hodně záležet. To je jasný,“ říká i český útočník Jaromír Jágr v rozhovoru pro Sport, který si můžete přečíst ve středečním vydání.

Pavel Kubina pracuje před Bryzgalovem.
Pavel Kubina pracuje před Bryzgalovem.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud