Květoslav Šimek
24. dubna 2012 • 14:05

Šli po mně jak po uzeném, vzpomíná Roman Polák na Žraloky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nezahrávejte si s Bluesmany! Takový vzkaz poslali soupeřům Roman Polák s Vladimírem Sobotkou po prvním kole Stanley Cupu. St. Louis vyřadilo San Jose 4:1 na zápasy, oba čeští hokejisté přitom své rivaly nekompromisně srazili i pěstmi. Teď se těší na další kolo, ve kterém se střetnou s Los Angeles Kings.



„Hrají podobný hokej jako my – zabezpečená obrana, umí vyhrávat o gól, chodí hvězdám do těla,“ říká Roman Polák pro iSport.cz. „My u nich naposledy vyhráli 1:0. Počítám, že takové výsledky budou i v play off.“

Bývalý vítkovický obránce má v St.Louis jasné úkoly. Bránit, chodit soupeřům ostře do těla, dostat se jim pod kůži. A když bude třeba, zahodit rukavice. Přesně to ukázal v prvním kole se San Jose.

Když Justin Braun zezadu trefil pěstí jeho spoluhráče Jamieho Langenbrunnera, urostlý Čech si jej okamžitě z chumlu vytáhnul a seřezal jako žito.

„Páni! Nikdy si nezahrávejte s Romanem Polákem!“ reagoval i na pochvaly jinak skoupý trenér Ken Hitchcock. „Tohle povzbudí, ale v dalších zápasech po mně šli jak po uzeném. Každý mě chtěl trefit,“ usmívá se Polák.

Říká, že se ani prát nechtěl. Spíš situaci v rohu uklidnit. Jenže nebylo zbití… „Když Braun udeřil zezadu Langenbrunnera, nebylo na co čekat. A je fakt, že v dalších zápasech od něj byl klid. Na druhou stranu mě pak chtěl každý trefit.“

VIDEO: Vyhrané bitky Poláka a Sobotky.

Nejvíc nastartovaný prý byl útočník Clowe. „Pořád po mně šel,“ líčí Polák.

„A když to bylo v dalším zápase 4:1 pro nás, dvě minuty do konce, tak se mě ptal, jestli se půjdeme bít. Já mu říkal, že za takového stavu to pro mě nemá cenu. Jenže pak dali dva rychlé góly, najednou to bylo 4:3. Zase jsme se vedle sebe postavili na buly a já mu hned říkal – radši jsem se měl jít bít, co? Na to mi on hned hlásil, že teď už pro změnu nechce on… Takže sranda.“

Polák chválí i spoluhráče Vladimíra Sobotku. V St. Louis má podle něj šikovný útočník jednu z klíčových rolí. Přestože to ve statistikách není až tolik vidět (5 zápasů/ 2 body, 1+1).

„Hraje s obrovským přehledem a odvádí vynikající práci!“ říká o Sobotkovi. „Má na bruslích velkou stabilitu, podrží puk, nezmatkuje, hraje pořád takový český hokej. Radši přihrává, než střílí, což mu tady občas vyčítají. A i když není moc vysoký, tak umí hrát i silově. Je výborný.“

Co dalšího Roman Polák říká o ambicích St. Louis, soupeřích a reprezentaci, čtěte v rozhovoru ve středečním vydání deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud