8. května 2012 • 11:20

Vrbata po postupu: Naše práce tady ještě neskončila

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapivý bude minimálně jeden finalista letošního Stanley Cupu, a to se dá s klidem říci už před boji ve finále konferencí. Na západě se totiž utkají týmy Los Angeles a Phoenixu. Tedy tým, který v základní části skončil předposlední v počtu nastřílených branek, proti týmu, který každý rok čelí hrozbě stěhování.



Zatímco Kings potvrdili postup mezi konferenční elitu už v neděli ve čtvrtém utkání série, Coyotes potřebovali jeden den a jeden zápas navíc. Včera v noci už ale po výhře 2:1 nad Nashvillem bylo jasno.

"Hodně pro náš tým tenhle postup znamená, ale jsme teprve v polovině," vyprávěl po svém padesátém zápase v play off kapitán Shane Doan, jenž dotlačil poprvé v historii Phoenix až do třetího kola.

Doan také nahrál na první gól svého týmu a to byl pro domácí klíč k úspěchu. Soupeř z Nashvillu totiž v play off prohrál všech pět utkání, ve kterých inkasoval jako první.

"Před sérií jsme měli vysoká očekávání, ale narazili jsme na velmi dobrý tým, který hrál tvrdě a stejně tvrdě si šel pro výhru," řekl pro změnu kapitán hostů Shea Weber.

Porážku špatně nesl i nejlépe placený český hráč letošního ročníku Martin Erat. "Je jedno, jak tvrdě bojujete, měli jsme skvělého brankáře, skvělý systém měli jsme plno šancí, které jsme nedokázali využít a to byl ten zlomový bod."

Predators letos mířili vysoko, v bráně měli kandidáta na nejlepšího gólmana sezony, Fina Rinneho, v obraně nejlepší defenzivní dvojici soutěže Weber - Suter a v útoku skryté eso Radulova.

"Každé vyřazení je hodně těžké, ne jen to letošní. Ale letos jsme měli vážně skvělý tým a prohráli jsme si to sami," vykládal Erat, jenž by mohl posílit český tým na MS.

Martin Hanzal bojuje o puk s navrátilcem do sestavy Radulovem.
Martin Hanzal bojuje o puk s navrátilcem do sestavy Radulovem.

Radost je naopak znát v hlase hráčů Phoenixu. Ti zvládli zápas i bez distancovaného obránce Rostislava Klesly.

"Je to super, cítíme se skvěle, možná to maličko oslavíme, ale to je tak všechno, čeká nás další těžká série," vyprávěl Keith Yandle, společně s Kleslou nejproduktivnější bek vyřazovací části.

Klíčem k výhře byl vynikající brankář Mike Smith, který lehce zaváhal snad jen v jediném prohraném utkání série. Jinak ale svůj oddíl jasně táhl za postupem a v každém zápase předvedl minimálně jeden obdivuhodný zákrok.

"Smitty nám všechno pochytal, on má největší podíl na našem postupu," potvrdil Radim Vrbata, který se v sérii trefil dvakrát.

A brankář Mike Smith si chtěl zápas okořenit, v posledních vteřinách namířil puk na prázdnou branku soupeře. Jenže těsně minul a hra se za stavu 2:1 stěhovala přímo před něj.

VIDEO: Smithův pokus o gól.


"Chtěl jsem to jen udělat zajímavé pro fanoušky," culil se Smith. "Máme dost sebevědomí, věřil jsem, že to zvládneme.

Hráče Phoenixu teď čeká den volna a pak příprava na svého dalšího soupeře. "Půjdeme do toho naplno, každý zápas. Naše práce tady ještě neskončila."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud