9. května 2012 • 09:53

Bryzgalov zavřel Flyers sezonu. Předvedl strašidelný kiks

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V dětství toužil být kosmonautem a i teď by asi nejradši kroužil někde po vesmíru. Daleko. Gólman Philadelphie Ilja Bryzgalov podtrhl své zmatečné výkony v pátém duelu s New Jersey, kdy soupeři daroval vítězný gól. Devils vyhráli 3:1, celou sérii 4:1 na zápasy a pro Flyers skončila sezona.



První puk mu tečoval pod horní tyčku branky vlastní spoluhráč, ale ten druhý… ten druhý si bude pamatovat ruský brankář ještě hodně dlouho. Při rozehrávce mohl poslat kotouč za branku, do rohu, kamkoliv. Jenže on trefil přesně hůl napadajícího Davida Clarksona. Gól… Strašidelný okamžik.

Pro Philadelphii se v tu chvíli se v tu chvíli přetočilo skóre z 1:0 na 1:2 a na odpověď už se nezmohla. Minela poslala její psychické síly daleko pod led arény. Zlomila její víru na triumf, na obrat nepříznivé série.

„Viděl jsem forčekujícího hráče, chtěl jsem rozehrát do rohu na Kimma (Timonen) a založit protiútok,“ popisoval Bryzgalov nešťastný moment. „Byl to nešťastný odraz. Puk mohl jít kamkoliv. Do rohu, výš, níž. Jenže vrátil se přímo mezi mé nohy,“ smutnil.

S ním vyprodané hlediště i parťáci na střídačce. Tohle nepotřebovali. Ne od muže, který za svou práci vyinkasuje za devět let 51 milionů dolarů. Že si je zaslouží, o tom tedy ve Flyers zatím nepřesvědčil. To rozhodně ne.

Výkony měl celou značně kolísavé, poslední přehmat je jen podtrhl. Víc než úžasnými zákroky bavil svými průpovídkami. Jednou „bloudil v černém lese“, pak byl „malou částečkou ve velkém vesmíru“ a nakonec objasnil i problémy opic v kosmických plavidlech – „Jejich problém je, že mačkají špatná tlačítka.“

I „Bryz“ má nějaké mouchy. Například práci s holí… Jeho protějšek Martin Brodeur si během Stanley Cupu připsal už tři asistence. Jedenatřicetiletý, trojnásobný účastník olympijských her jednu. Hodně bolestivou.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud