30. května 2012 • 20:30

Akce sezony ve Winnipegu? Pavelcova loupež proti Voráčkovi

Autor: jab, fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Při obnovené premiéře v NHL sice Winnipeg do play off neproklouzl, podařených akcí ale předvedl požehnaně. Za nejhezčí vyhlásilo přes 20 000 fanoušků na klubových stránkách neuvěřitelný zákrok Ondřeje Pavelce, který ve stoprocentní šanci vychytal svého kamaráda Jakuba Voráčka z Philadephie.



Ondřej Pavelec a Jakub Voráček se proti sobě v základní části NHL postavili čtyřikrát, větší důvod k radosti měl ale brankář Winnipegu.

Jeho tým slavil tři vítězství a Pavelec navíc Voráčkovi nepovolil jediný gól. A jeden z jeho zákroků ve Winnipegu vyhlásili akcí sezony.

Šlo o situaci z únorového utkání, které doma Jets prohráli 4:5 v prodloužení. Pavelec pětkrát kapituloval, přesto předvedl řadu těžkých zákroků.

Ten nejlepší pak proti Jakubu Voráčkovi, který v pádu dorážel puk do prázdné branky. Jistý gól zastavila až na brankové čáře Pavelcova lapačka.

„Odrazil se tam puk a já na sto procent věděl, že před brankou je Voras. Všimnul jsem si ho už předtím, měl jsem ponětí o tom, kde se pohybuje,“ popsal pro isport.cz gólovou situaci Pavelec.

„Do prázdné brány jsem pak skočil jen instinktivně, ani jsem puk neviděl. Voras do toho naštěstí jenom píchnul a já to chytil," konstatovala opora Jets.

"Trochu se mu to zamotalo pod nohama, protože kdyby to měl na forhend a trefil to z voleje, mohl jsem tam asi skákat, jak bych chtěl. Jenže to bych pak zase poslouchal celý léto, že mi dal gól,“ usmíval se Pavelec.

Toho s Voráčkem pojí velké přátelství, oba nevynechají jedinou příležitost toho druhého popíchnout. Nejinak tomu bylo i teď.

„Samozřejmě, že jo! Zasmáli jsme se tomu a naopak, celý léto to teď ode mě bude Voras poslouchat. Určitě taky zaplatí nějakou útratu,“ uzavírá s úsměvem Pavelec.

Ondřej Pavelec se natahuje po puku z hole Jakuba Voráčka, který fantasticky lapí
Ondřej Pavelec se natahuje po puku z hole Jakuba Voráčka, který fantasticky lapí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud