31. května 2012 • 10:45

Eliáš po úvodní porážce Devils: Nedali jsme do toho všechno

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINÁLE STANLEY CUPU | Lepší šanci rozhodnout jako deset minut před koncem prvního finále Stanley Cupu už hráči New Jersey neměli. Skóre úvodního duelu proti Los Angeles bylo vyrovnané, branka odkrytá a rotující puk mířil přímo na hůl Marka Faynea. Na rozbředlém ledě však odskočil a 25letý obránce už ho neměl tolik pod kontrolou a vystřelil vedle.



Podobná příležitost se Devils už nenaskytla, nakonec s Kings prohráli 1:2 v prodloužení. „Prostě chybělo štěstí. To se stává,“ povzdechl si Fayne. Nebylo však moc překvapení, že k tomu došlo.

Finále Stanley Cupu odstartovalo na konci května, venku se oteplilo, a tak podmínky v hale Prudential Center měly k ideálu daleko. „Špatný led, na kterém byla spousta sněhu, a taky vedro, k tomu se hrálo prodloužení. To ubírá hodně sil,“ postěžoval si Dustin Brown z Kings.

Pro Devils to ovšem není nic nového. „Prožili jsme v tom už dvě série, ale vyrovnat se s tím musely oba týmy, takže se nedá říct, že by to někoho zvýhodňovalo,“ dodal Fayne. Kdyby proměnil, vyprodaná aréna by měla důvod k oslavám. Takhle v ní na konci vládlo mrtvolné ticho.

Byli to hostující Kings, kdo z daného stavu vytěžili, co se dalo. To ovšem neznamená, že by byli nadšení z toho, na čem se hrálo. „Led opravdu nebyl moc dobrý. Takže se dá těžko odhadnout, jestli ještě změní směr nebo ne,“ uvedl Jarret Stoll z Kings.

Rozhodující gól Anžeho Kopitara v 9.minutě prodloužení však nezavinil špatný led, nýbrž řetězec chyb, který začala už v útočném pásmu. „V klíčové chvíli jsme se něčeho takového neměli dopustit,“ prohlásil Patrik Eliáš.

Dainius Zubrus ukořistil puk po srážce brankáře Quicka a Roba Scuderiho
Dainius Zubrus ukořistil puk po srážce brankáře Quicka a Roba Scuderiho

„Ale nejsme zničení z toho, že jsme prohráli v prodloužení. Nedali jsme do toho dost, podali jsme velmi průměrný výkon. Musíme se zlepšit,“ dodal.

„Každá série má svůj příběh. Byli jsme plni očekávání, dá se říct, že jsme z toho byli i maličko nervózní. Hrály se trochu šachy, kdo udělá chybu. My jsme udělali tu větší. Ale v předchozí sérii jsme v prvním zápase nedokázali překonat Lundqvista a pak ukázali svoji sílu. Tentokrát jsme nepodali nejlepší výkon, ovšem zbývá ještě šest zápasů. Oni potřebují vyhrát tři, my o jeden víc. To je všechno,“ shrnul brankář Martin Brodeur.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud