24. července 2012 • 10:38

Ducks ho nechtěli, do New Yorku nechce on. Co bude s Višňovským?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost panovala na konci června na Long Islandu. Newyorský tým získal zkušeného slovenského obránce Ľubomíra Višňovského, výtečnou posilu na zlepšení přesilové hry. Jenže ten od začátku naznačoval, že do New Yorku nechce a oháněl se klauzulí o nevyměnitelnosti. Případ teď míří k arbitráži.



Kámen úrazu přichází v roce 2010. Tehdy byl Višňovský vyměněn z Edmontonu do Anaheimu a tady se klauzule vzdal. On sám ale tvrdí, že je stále platná.

Dále bylo stanoveno, že Višňovský může být vyměněn do jednoho z deseti klubů, které si předem vybere. A Islanders na něm prý rozhodně nebyli, takže prostřednictvím hráčské asociace NHLPA podává stížnost, vůči které budou Ducks bojovat u arbitráže.

Nejproduktivnějšího obránce sezony 2010/2011 každopádně nečeká nic příjemného. Na adresu Islanders nic ošklivého neřekl, přesto je jasné, že za jeden z nejslabších klubů posledních let se mu hrát nechce.

"Tohle není záležitost Islanders, je to případ, který musí rozhodnout NHLPA a NHL," řekl Višňovského agent Neil Sheehy redaktorovi portálu Newsday.

"Není to o tom, že by Lubo řekl, že nechce hrát za Islanders. Je to jenom o tom, aby se udělalo to, co je správné," zachraňuje situaci Sheehy.

Co tedy s tímto bekem, který vlastní kompletní sadu medailí z hokejových mistrovství světa?

Je možné, že se znovu vráti k Ducks, ti už si ale na jeho místo pořídili Sheldona Souraye a Bryana Allena. Kalifornský tým by se ho tedy nejspíš pokusil vyměnit někam, kde se Višňovskému bude více líbit.

Anebo přijde na sklonku kariéry na řadu KHL, o které už mluvil i sám Višňovský?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud