7. srpna 2012 • 10:40

New York Islanders se možná budou stěhovat. Mluví se o Brooklynu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL někdy připomínají trosečníky. New York Islanders pět sezon po sobě nepostoupili do play off, za posledních 19 let se nedostali dál, než do prvního kola. Fanoušci se do jejich stařičké haly Nassau Coliseum v Uniondale na zámořské poměry zrovna nehrnou. Domácí zápasy tam hrají od svého vzniku v roce 1972, ale co nevidět může být vše jinak. Za tři roky vyprší nájemní smlouva, stále častěji se mluví o tom, že novým domovem klubu by se mohla stát hala Barclays Center v newyorském Brooklynu.



Vedení ligy i majitelé Islanders mají zájem, aby tým zůstali v New Yorku. V Barclays Center se od nové sezony bude hrát NBA, usadili se tam basketbalisté Nets. Majitelé haly usilují o to, aby do stánku na Atlantic Avenue zlákali taky celek NHL.

„Snažíme se jak vzteklí, aby se Barclays Center stal novým domovem Islanders,“ přiznal jeden z vlastníků haly Bruce Ratner listu New York Daily News.

Prvním krokem k naplnění jeho vize se má stát přípravný zápas proti New Jersey, který tým sehraje 28.září právě v této aréně. Zároveň věří, že nezůstane jen u něj.

Hala v Brooklynu stála téměř pět miliard dolarů (20 miliard korun) a oficiálně se má otevřít za dva měsíce. Pro hokejové zápasy pojme 14 500 diváků, do Nassau Coliseum chodilo na zápasy v průměru třináct tisíc diváků.

Je to navíc druhá nejstarší hala v NHL po zrenovované Madison Square Garden na Manhattanu, v níž sídlí New York Rangers.

V Brooklynu se špičkový sport nehrál od roku 1957, kdy baseballoví Dodgers přesídlili do Los Angeles. V sezoně 1941/42 tam působil tým NHL Brooklyn Americans.

Arena Nassau Coliseum, dosavadní stánek New York Islanders, kterému už je 39 let.Foto Reuters
Vedení NHL preferuje, aby Islanders zůstali Nassau, kde Islanders v polovině 80.let vybojovali čtyřikrát Stanley Cup a kde by podle smlouvy měli vydržet do roku 2015. Barclays Center by připadal v úvahu, pokud to nebude dál možné.

„Uděláme všechno, abychom našli způsob, jak zachovali věci tak, jak jsou. Ale pokud do určité doby neuspějeme, začneme zvažovat možnosti stěhování.

Předpokládám, že Barclays může být jednou z nich. Ale zatím to jsou jen úvahy, není to něco, nač bychom se upínali,“ připustil už v dubnu komisař Bettman.

Američan Montoya v poslední sezoně chránil branoviště Islanders.
Američan Montoya v poslední sezoně chránil branoviště Islanders.


Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud