23. srpna 2012 • 15:40

Slovák Višňovský o bouračce: Na normální silnici bych byl mrtvý!

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát NHL, to už je docela fofr. Nějaká ta srážka taky pěkně bolí. Ovšem řacha, jakou zažil slovenský obránce Ľubomír Višňovský, to je jiná káva. Minulý týden při závodech na okruhu Slovakiaring napálil se svým Ferrari do bariéry ve 250 kilometrech za hodinu. Vyvázl bez zranění. „Ale stát se to na normální silnici, nepřežil bych,“ přiznal slovenskému deníku Šport.



Višňovský, 36letý obránce, který v NHL momentálně patří Islanders, je milovníkem závodů rychlých aut. Jednoho takového se účastnil, když hned na začátku nezvládl výjezd ze zatáčky a čelně se střetl s bariérou.

„Čekal jsem, že k nárazu dojde, těžko se to popisuje. Jsem rád, že jsem cítil své tělo a hýbal se. Stáli při mně všichni andělé strážní,“ nepochyboval v rozhovoru pro deník Šport.

Sám si prý neuvědomuje, jakou jel rychlostí, ale ta se měla pohybovat kolem 250 kilometrů za hodinu. Levým předním kolem nabral štěrk a jeho auto se stalo neovladatelným.

„Kdyby se to stalo na normální cestě, nepřežil jsem. Naštěstí je okruh bezpečnější, proto nemám důvod končit se závoděním. Je to můj velký koníček,“ přiznal Višňovský.

Půl hodiny ho pak prohlíželi lékaři přímo na okruhu a všechno bylo v pořádku, do nemocnice nemusel, informací o pár modřinách uklidnil i své zaměstnavatele z NHL.

A už plánuje, že než se opraví zdemolované Ferrari, zkusí si sehnat nový závodní stroj. „Můžu si ho i někde půjčit, třeba za týden za dva zase budu závodit,“ plánoval.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud