28. srpna 2012 • 10:04

Hvězda Dallasu Eriksson: Zahrát si s Jágrem bude úžasné

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních třech sezonách nikdy nenasbíral méně než 71 bodů, je to klíčový muž Dallas Stars a patří k nejlepším Švédům posledních let v NHL. Přesto jméno Loui Eriksson zase tolik fanoušků nezná. Díky příchodu Jaromíra Jágra bude určitě známější minimálně v Česku. "Těším se, zahrát si s Jágrem, to bude prostě úžasné," vykládal sedmadvacetiletý Eriksson.



Jakmile se rodák z Göteborgu objeví na ledě s majitelem hokejového Kladna, musí si dávat pozor, aby se na něj nedíval spíš okem fanouška. Eriksson neskrývá svůj obdiv a na Jágrovu adresu nešetří superlativy.

"Hrál jsem teď s vynikajícím Jamie Bennem, ale Jágr, to je úplně někdo jiný. Bude úžasné si s ním zahrát," vysvětluje autor loňských šestadvaceti branek.

Eriksson patří k nejcennějším hráčům Stars, texaský klub bývalého hráče Frölundy draftoval jako číslo 33 v roce 2003 a od té doby si ho hýčká.

A příchod Jágra by mohl dallaský klenot posunout ještě výš.

"Jágr mě může hodně naučit. V NHL hrál dlouho a každý moc dobře ví, že je stále výborný. Moc se těším, až ho budu moct sledovat při trénincích i zápasech."

Pokud si tito dva hráči opravdu porozumí, tak je pravděpodobné, že se spolu s nimi objeví v prvním útoku hvězdička uplynulého ročníku, nadaný Jamie Benn.

Stars v létě ofenzivu posílili. Kromě Jágra přišel na dva roky z Phoenixu veterán Ray Whitney a po trejdu s Buffalem se v klubu objeví také Derek Roy. A to je hráč, jenž dokázal v jedné sezoně nasbírat i 81 bodů.

Vedení klubu tak dalo jasně najevo, že loňských 204 vstřelených branek (až 22. místo v lize) už by se nemělo opakovat.

"Přišli k nám dva starší hráči - Jágr s Whitneym - navíc Roy... Příští sezona zkrátka vypadá skvěle a bude to určitě taky zábava," zakončuje Eriksson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud