17. října 2012 • 10:00

NHL se chystá na start. Všech 82 kol a od 2. listopadu!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je ostrý obrat o 180 stupňů. Jednání klíčových lidí v NHL se konečně dala do pohybu a vypadá to, že prestižní liga je zachráněna. Zatímco v minulých dnech se hovořilo o akutní hrozbě celoroční výluky, ze včerejších debat vlastníků klubů a zástupců hráčské asociace přichází zásadní posun.



Zámořská liga by mohla odstartovat již 2. listopadu s tím, že každý tým zvládne odehrát všech 82 utkání. Startu soutěže by předcházel zkrácený přípravný kemp, minimálně týdenní.

Pokud v zámoří dojde k finální dohodě, znamenalo by to, že hráči rozesetí po Evropě včetně dvou desítek borců v české extralize, si brzy sbalí kufry a odletí za oceán.

Není tedy vůbec vyloučené, že například úterní (23. října) vyprodaný duel Kladna s Kometou v pražské O2 Areně se odehraje bez Jaromíra Jágra a jeho početné zámořské kumpanie…

Zásadní krok kupředu přišel poté, co komisionář NHL Gary Bettmann slevil z požadavků majitelů klubů a připravil hráčům z NHLPA novou nabídku.

Ta obsahuje rovnoprávné dělení zisků z výnosů soutěže, tedy 50 na 50. Původně přitom Bettmann požadoval pro svoje klienty 57 procent, s čímž se hráči absolutně odmítali ztotožnit.

„Tohle je skutečný start rozhovorů. Doufám, že po detailním prozkoumání této nabídky hráči vycítí, že se jedná o návrh, od kterého se můžeme odrazit ke společné dohodě,“ komentoval novinky pro televizi TSN Donald Fehr, šéf odborů NHLPA.

To Bettmann o blížící se domluvě vůbec nepochybuje. Je si jistý, že hráči po čerstvé návnadě skočí.

„Máme před sebou devět až deset dnů, během kterých můžeme podepsat dohodu. Jsme připraveni na start soutěže 2. listopadu, sezona by měla obsahovat všech 82 utkání pro každý klub s plnohodnotným play off. Děláme všechno pro to, abychom sezonu zachránili kompletní,“ prohlásil Garry Bettmann na oficiálním webu NHL.

Hokejové hody extraligových fanoušků jsou u konce?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud