14. ledna 2013 • 12:25

Nevěděl, jestli může Hamrlíkovi věřit. Už jsou zase kamarádi

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak mu mám věřit, pomáhat na ledě? Troy Brouwer, jeden z klíčových útočníků Washingtonu, se na podzim nemazal s reakcí na kritická slova Romana Harmlíka směrem k předákovi hráčské unie Donu Fehrovi. Vypadalo to, že ti dva už spolu nebudou moct vkročit do jedné kabiny. Sotva se teď ale potkali v tréninkovém centru, všechno si vyříkali a jsou z nich zase správní kolegové.



Jeden se v rozhovoru pro Sport upřímně pustil do protahující se výluky a stylu, jakým k ní přistupuje Donald Fehr, šéf hráčské asociace. A druhý mu to ostře vrátil. Roman Hamrlík a Troy Brouwer, dva spoluhráči z Capitals, si na konci listopadu přes oceán popovídali možná až příliš od srdce.

„Tihle kluci nás zaprodávají, jsou sobečtí,“ tvrdil Brouwer poté, co se k Hamrlíkovým slovům přidal i brankář Michal Neuvirth, který se za svůj názor později omluvil. „Jak jim teď mám v jednom týmu věřit? Budě těžší jim na ledě pomáhat.“

Jakmile se minulý týden zase rozběhly přípravy týmů NHL na zkrácenou sezonu, potkal se český veterán s kanadským parťákem v tréninkovém centru. Vjeli si do vlasů? Ale kdeže… „Oba víme, že to, co jsme tehdy řekli, ve skutečnosti neodráží fakt, že jsme pořád kamarádi a spoluhráči. Potkali jsme se a dobře jsme si pokecali,“ spustil Brouwer. Na Hamrlíkově vystoupení ho prý nejvíc mrzelo, že narušilo jednotnost hráčské unie. Nic osobního. „Romanův komentář byl špatně načasovaný, proto jsme byli všichni naštvaní. Ale už spolu nemáme žádný problém,“ dodal.

A co matador z obrany, majitel největšího počtu zápasů v NHL za aktivních hráčů? „Troy je jeden z nejlepších kluků v týmu, skvělý spoluhráč. Mluvili jsme spolu už po telefonu a všechno je v pořádku. Nemůžu na něj říct nic špatného,“ reagoval.

V jeho případě šlo tehdy hlavně o frustraci z faktu, že ve 38 letech, na sklonku kariéry, ztrácí čas bez hokeje. „Byl to dlouhý boj, ale pro starší kluky jako jsem já nešlo o peníze, ale o to, že chceme hrát. Z mého pohledu je dohoda o nové kolektivní smlouvě velmi dobrá a už se zase soustředím na sezonu,“ uzavřel Hamrlík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud