6. února 2013 • 13:42

Mrňous z Flyers pomstil spoluhráče, soupeře v bitce knokautoval

Autor: mto
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl úder! Když si v nočním zápase ostrý hoch Tampy Bay B.J. Crombeen vystrčeným loktem vyšlápl na Braydena Schenna z Flyers asi nečekal, že odveta bude tak drtivá. O deset centimetrů menší Zac Rinaldo dal soupeři jasně najevo, že takové chování ve svém rajonu nebude trpět.



Jednou z neobvyklých věcí zkráceného ročníku NHL je, že se týmy nepotkávají napříč konferencemi. Více zápasů tedy odehrají divizní soupeři, často se zvládají i dva ve dvou dnech. A tak vzniká rivalita. Jiskřivé duely například letos svádí Philadelphie s Tampou Bay.

Například kapitán Lightning Vincent Lecavalier se popral jak v prvním vzájemném duelu 27. ledna, tak dnes. Přitom pěstní souboj jednička draftu z roku 1998 nesvedla do současné sezony už čtyři roky! S Maximem Talbotem si ale dokázal poradit, nebojácně se na soupeře po vhazování vrhl a hrdě poté seděl na trestné lavici. I s nosem od krve.

VIDEO: Bitka Lecavaliera s Talbotem.

To Rinaldova bitka byla spornější. Crombeena sice knokautoval až mu uletěla helma, jenže už tak omráčeného soupeře trefil dvakrát ještě ve chvíli, kdy už se vůbec nebránil. A to se nedělá. Jednání křídelníka Flyers odsuzují i na hokejových fórech. „Rozhodně to byly údery, které přišly pozdě. Rinaldo za to bude v budoucnu pykat,“ napsal například na fóru hfboards.com uživatel vedený jako GarrettC.

Ale pouze stoosmdesát centimetrů vysoký diblík se brání. „Chtěl se prát, jen jsem mu vyhověl. A rozhodně jsem ho nebil, když ležel na zemi. Trefil jsem ho ještě než spadl,“ hájil se dravý útočník v pozápasovém rozhovoru.

VIDEO: Rinaldova pěstní výměna.

Celý zápas byl ale zvláštně postavený, zatímco se rval Lecavalier (příjem 7,7 milionu dolarů ročně) s Talbotem (1,7 milionu), zápas dvěma stejnými kličkami rozhodl čistokrevný rváč Tom Sestito. Pětadvacetiletý útočník pobírá v NHL 600 tisíc dolarů ročně a v AHL pouze 90 tisíc. A gól naposledy vstřelil před více než dvěma lety.

„Je fajn tímhle způsobem přispět týmu a ne se jenom stále prát,“ usmíval se po zápase mírně nesvůj Sestito. Ten navíc drží i parádní střeleckou úspěšnost, v letošní sezoně vystřelil pouze dvakrát na bránu a v obou případech skóroval.

VIDEO: Rozhodující gól Toma Sestita.

Teď si oba týmy ale dají menší pauzu, další vzájemný duel je v plánu až na 18. března.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud