30. března 2013 • 09:17

Zase mu RUPPlo v bedně! Vloni salutoval, teď se sápal na Jágra

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Asi má na Jágra spadeno. Třiatřicetiletý silový útočník a rváč Mike Rupp v loňském ročníku bruslil v dresu New York Rangers a v derby s Philadelphií si po gólu dovolil salutovat. Přesně jako Jaromír Jágr. V dalším utkání za to tehdy hned schytal nakládačku. Teď hájí Rupp barvy Wild a v nočním utkání, pár minut před koncem při hromadné strkanici skončil v klinči právě s českou superhvězdou. Tu naštěstí zachránil rozhodčí.



Celá situace vypadala ze strany minnesotských jako nepovedený žert. Dvojice hokejových gaunerů v podání Zenon Konopka - Mike Rupp si u střídaček počíhala na nováčka Reillyho Smithe a poslala ho přes hrazení. Jakmile Smith naskočil zpátky na led, Konopka ho nesmyslně zasypal sprškou ran. Hromadná rvačka byla v tu chvíli nevyhnutelná.

VIDEO: Strkanice, do které se zapojil i Jágr.

Beze strachu jel své spoluhráče bránit i Jaromír Jágr a Rupp se rozhodl trochu poničit hokejové legendě její historický večer. Na českého hokejistu se sápal a vypadalo to, že nebýt rozhodčího, neštítil by se svému sokovi uštědřit nějaký ten úder.

Rupp nakonec vyfasoval desetiminutový osobní trest, stejně jako Antoine Roussel z Dallasu. Zenon Konopka krom desítky nafasoval ještě 4 minuty za hrubost a jeho oběť Reilly Smith si na trestné lavici poseděla dvě minuty. To ale rozhořčilo domácího trenéra.

"Nevím, jestli je v pořádku, že Smith dostal dvě minuty za to, že se proletěl vzduchem," reagoval Gulutzan na to, že hráči Minnesoty přehodili jeho svěřence na střídačku.

"Ale co se mi líbilo byla reakce našich hráčů. Roussel okamžitě přijel, Daley okamžitě přijel, dokonce i Jaromír Jágr tam hned byl. A takhle přesně musíme hrát, jako tým," chválil hráče Stars jedenačtyřicetiletý trenér.

Ale násilnostem stále nebyl konec, ještě v následné hře 4 na 4 sestřelil Jágrův kamarád a spoluhráč z útoku Eric Nystrom obránce Justina Falka a pak ho vyzval na pěstní souboj, který vyhrál. Ale hlavně vyslal jasný signál: Takhle by to nešlo pánové, kdo nám bude sahat na Jágra, toho to bude bolet!

VIDEO: Nystrom při rvačce srovnal Falka.

Zbytek utkání se už dohrál v klidu, Minnesota ještě vstřelila třetí gól, ale ten už na výhře Stars nic nezměnil. A 17 376 diváků mohlo jít po parádním hokejovém představení spokojeně domů.

Dallas - Minnesota 5:3 (2:1, 0:1, 3:1)
Branky: 5. Whitney, 8. Vincour, 42. Cole, 43. Jamie Benn (Jágr), 53. Eakin - 19. Setoguchi, 36. Spurgeon, 59. Mitchell. Střely na branku: 33:33. Diváci: 17.376.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud