Zdeněk Janda
2. dubna 2013 • 04:59

Manažer Dallasu: Je lepší, než jsme čekali! Chceme Jágra udržet

Autor: Zdeněk Janda, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řádil v Kladně, skvělé výkony předvádí i ve slavné NHL. Bez ohledu na to, že už překročil čtyřicítku. Jaromír Jágr v dresu Dallasu dokazuje, že na věku v jeho případě zase až tolik nezáleží. Moc dobře to ví i generální manažer Stars Joe Nieuwendyk, která má pro nadcházející měsíce jasný cíl: Jágra v týmu udržet i pro příští sezonu.



Dallas se stále pohybuje na hraně postupu do play off. K vysněnému cíli ho táhne především česká megastar Jaromír Jágr. "Uděláme maximum, abychom ho získali i pro příští sezonu," říká klubový šéf Nieuwendyk.

Trojnásobného vítěze Stanley Cupu těší především fakt, že majitel kladenských Rytířů by rád v týmu zůstal. "Nějaká jednání proběhla, ale nic není oficiálního. O těchto věcech se veřejně nemluví," nechává fanoušky v napětí Nieuwendyk.

O přednostech Jágra se manažer texaského klubu vyjadřuje jen v superlativech. „Abych byl upřímný, myslím si, že jen málo hráčů potkalo někoho, jako je on. On hokejem žije, on ho jí, on ho dýchá. A co víc, pořád hraje na vysoké úrovní, podívejte na jeho statistiky. Je naším nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem.“

Přesto i ostříleného šestačtyřicetiletého manažera Jágr překvapil. "Když nad tím tak přemýšlím, možná je skutečně pravda, že pokud jde o hokej, netušili jsme, že bude až takhle dobrý,“ žasne nad výkony legendy.

Jágr se s Nieuwendykem setkal i během své bohaté kariéry. „Ten jeho styl je stejný, v ofenzivě je to dominující síla. Vybavuju si hlavně tu dobu, jak hrál v Pittsburghu s Mariem Lemieuxem. Tehdy se skoro nedal bránit. Jasně, věk postupuje, ale v sobě to má pořád,“ říká manažer Stars.

Oblibu si český veterán získal i mezi fanoušky.  „Ano, lidé ho mají rádi. A s kýmkoliv se potkám, když jdu po městě, tak každý říká, že ho miluje. Je úžasné, že si srdce našich fanoušků získal za tak krátkou dobu. Pořád má v sobě ten potenciál, že poblázní davy," dodává Nieuwendyk.

ROZHOVOR S JOEM NIEUWENDYKEM ČTĚTE V ÚTERNÍM DENÍKU SPORT.

Jágrův kouč: Noční tréninky nevidím rád! Měl by víc odpočívat
Jágrův kouč: Noční tréninky nevidím rád! Měl by víc odpočívat

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud