13. května 2013 • 10:51

Ukřivděný slovenský gólman Halák se pohádal s koučem St. Louis

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský brankář Jaroslav Halák ze St. Louis Blues se během play off dostal do konfliktu s trenérem Kenem Hitchcockem. Před čtvrtým duelem proti Los Angeles Kings měli velmi hlasitou slovní výměnu názorů. Podle deníku St. Louis Post-Dispatch vypukl konflikt poté, co se Halák dostavil pozdě na týmový mítink před rozbruslením. Napětí se však stupňovalo delší dobu.



Slovenský gólman v NHL nechytal posledních 14 střetnutí základní soutěže, trápilo ho zranění třísel. Náhradníkem zůstal 27letý Halák i během play off. Cítil se ukřivděný, že nechytá.

„S Jarem to byly každodenní dohady a diskuse jako s ostatními hráči třeba o tom, jaký dostanou prostor. Ale překvapilo by mě, kdyby nebyl nespokojený. Víc se o to  nestarám. Když jste pod smlouvou, musíte být připravení hrát,“ uvedl kouč Hitchcock.


Halák se k věci nevyjádřil. Blues během sezony prostřídali tři brankáře. Brian Elliott na začátku zkrácené sezony měl daleko k výkonům, které jemu a Halákovi vynesli v předchozím ročníku William Jennings Trophy za nejlepší gólový průměr brankářského tandemu. Jednu dobu St. Louis zachraňoval nováček Jake Allen, po návratu z farmy však zase zářil Elliott a 27letý Halák zůstal náhradníkem.

Elliott chytal ve všech šesti duelech série proti Los Angeles. Ta pro Blues nakonec dopadla neúspěšně. Vyhráli sice úvodní dva zápasy, v bitvě s obhájci vítězství ve Stanley Cupu však nakonec vypadli po šesti střetnutích.


Po posledním incidentu se spekuluje, zda Halák v St. Louis ještě zůstane. O jeho výměně se mluvilo už v březnu, odchovanec Ružinova má smlouvu ještě na jednu sezonu. „Stát se může všechno,“ připustil generální manažer Doug Armstrong.

„Elliott i Jaro prožili složitý rok a Jake (Allen) z toho skvěle vytěžil. Předvedl, že se jim dokáže vyrovnat. Podle toho, jak se sezona vyvíjela, je tohle zatím dost nejasné téma,“ dodal mnohoznačně šéf klubu.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud