2. června 2013 • 04:50

Boston kraloval! Krejčí dal dva góly, na Jágra se bučelo

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | První utkání finále Východní konference bylo všechno jen ne nudné. Hokejisté Boston Bruins si z ledu Pittsburghu odvezli výhru 3:0, pod kterou se výrazně podepsal dvougólový střelec a první hvězda utkání David Krejčí. Kromě gólů ale upoutala také napjatá atmosféra. Raubíř Matt Cooke dostal trest do konce utkání, Jevgenij Malkin se popral s Patricem Bergeronem, na Jaromíra Jágra fanoušci bučeli... Bude to dlouhá a zábavná série!



Start utkání ukázal na dlouhé volno obou týmů, Boston nehrál sedm dní, Pittsburgh dokonce o den déle. A obě mužstva na nic nečekala, energický začátek vyústil v tyč Sidney Crosbyho hned po 22 vteřinách hry! Obrovskou šanci měl ve čtvrté minutě i Jaromír Jágr, který uháněl se svými útočnými kolegy na jediného beka, ale přihrávka na Bergerona českému hokejistovi úplně nevyšla. V následné přesilové hře si pořádně zachytal Tuukka Rask.

První trefu série zaznamenal nejproduktivnější hráč letošních vyřazovacích bojů David Krejčí. V deváté minutě napřáhl osamocen mezi kruhy a za pomoci teče jednoho z obránců Pens procedil puk mezi betony Tomáše Vokouna a připsal si šestý gól v play off.

VIDEO: Krejčí otevřel skóre

Ofenzivní parády pak předváděly oba týmy, zdálo se jen jako otázka času, kdy se některá z útočných zbraní Pittsburghu prosadí. Skvělě ale zasahoval i brankář Tomáš Vokoun. Vychytal Marchanda a také Jaromíra Jágra. Brankář Penguins chytil nejdříve střelu reprezentačního kolegy, dorážku skryl ukázkově do lapačky. To bylo v hledišti Pittsburghu radosti, na Jágra se totiž od začátku zápasu bučelo. Jen centimetry scházely čtyři vteřiny před koncem třetiny k vyrovnání Jevgeniji Malkinovi...

VIDEO: Jágr si na Vokouna nepřišel

Hned na začátku druhé třetiny se připomněl Matt Cooke, hokejista, který v Bostonu patří k těm nejméně oblíbeným. Tvrdě zezadu narazil na mantinel obránce Adama McQuaida, který odkráčel do šaten. Pro Cooka zápas skončil úplně, rozhodčí recidivistovi udělili pětiminutový trest. Bídná hra Bruins v přesilových hrách ale pokračovala a stav skóre zůstal stejný.

Naopak přesilové hry Pens znamenaly pro bránu Bostonu obrovskou hrozbu. Ve 32. minutě usedl na trestnou lavici Nathan Horton a domácí Chris Kunitz nastřelil tyč. Pak na Vokouna uháněl sám Patrice Bergeron, brankáře domácího týmu ale nedokázal překonat, i když kličkou ho oklamal. Do konce druhé třetiny stihl ještě Jaromír Jágr přidat svou pátou střelu v zápase. A závěr třetiny znovu patřil Malkinovi, stal se třetím hráčem Penguins, který v zápase napálil tyč.

Čtyři vteřiny před koncem se zdálo, že je hotovo, ale kdo odešel od obrazovky, litoval. Frustrovaný Sidney Crosby při odchodu do šaten nenápadně šťouchl do Tuukky Raska, vznikla mela a bitka hvězdného Malkina s Patricem Bergeronem. Chára pak domlouval Crosbymu, tahle série nemohla začít lépe.

V páté minutě třetí třetiny se znovu předvedl první útok Bostonu, Horton skvěle vybojoval puk, Krejčí vystřelil, dorážel a navýšil skóre na 2:0. S vysoko odraženým pukem nepomohl Vokounovi ani obránce Letang. O tři minuty později přidal další gól Horton a připsal si třetí bod v zápase. Kanadský střelec stál po pravici Vokouna úplně sám, český brankář byl bezmocný. O pár minut později už první fanoušci domácího týmu začali opouštět ztichlý stadion...

VIDEO: Rask byl velkou překážkou

Boston tedy dokázal získat první zápas pro sebe, zazářil brankář Tuukka Rask, který pochytal všech 29 střel domácích a připsal si první čisté konto v play off v kariéře. Co bylo Pens platné, že v letošní vyřazovací části drží průměr 4,27 vstřelených gólů na zápas, na finského mága v sobotu zkrátka nevyzráli...

Pittsburgh - Boston 0:3 (0:1 0:0 0:2)
Branky: 9. Krejčí (Horton, Ference), 45. Krejčí (Horton), 48. Horton (Lucic, Campbell). Střely na bránu: 29:30. Diváci: 18.628. Stav série:0:1.

KANADSKÉ BODOVÁNÍ
POŘADÍ JMÉNO KLUB ZÁPASŮ BODY
1. David Krejčí Boston 13 19 (7+12)
2. Jevgenij Malkin Pittsburgh 12 16 (4+12)
3. Kris Letang Pittsburgh 12 16 (3+13)
4. Sidney Crosby Pittsburgh 11 15 (7+8)
5. Nathan Horton Boston 13 15 (6+9)

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud