13. června 2013 • 08:55

VIDEO: Miluju tě, kámo! Prožijte si euforii Chicaga přímo na ledě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Časově odehráli skoro dvě celá utkání, než jeden z týmů dokázal první finále Stanley Cupu ukončit. Ve 113. minutě a přesně ve 23:59 tamního času nahodil puk na bránu bostonského Tuukky Raska obránce Chicaga Michal Rozsíval a ten se nejdříve otřel o spoluhráče Bollanda a pak odrazem o jedenadvacetiletého Andrewa Shawa zapadl do brány. Plány do dalšího zápasu? "Teď se nejdřív musím jít vyspat," řekl po utkání šťastný útočník Blackhawks.



Když ve 47. minutě zvyšoval v přesilové hře hostující Patrice Bergeron na 3:1, vypadalo to, že Bruins mohou zápas v pohodě dohrát. Nejen díky vývoji skóre, ale také proto, že prolomili specialitu Blackhawks, kterou je v letošním play off hra v oslabení. Ale domácí tým se nevzdal, srovnal a nakonec ve třetím nastavení vyhrál.

Mikrofony pak zachytily euforii hokejistů Chicaga, mezi radostnými pokřiky jde zaslechnout i řev: Miluju tě, kámo!

VIDEO: Gól Shawa a radost hráčů Chicaga přímo z ledu

"Prohrát ve třetím nastavení je vždycky těžké. Měli jsme šance, některé i hodně velké, ale nedokázali jsme je proměnit. Ale nejsem naším výkonem zklamaný," řekl po utkání trenér Bostonu Claude Julien.

Kamery byly po zápase ale namířeny hlavně do domácí šatny, a to na hrdinu Andrewa Shawa. Chicago se narozdíl od Pittsbrughu dokázalo přizpůsobit hernímu stylu Bruins, posílalo své útočníky více pracovat před bránu soupeře a díky tomu rozhodlo.

"To je přesně to, co musíme dělat, chodit hodně před bránu," vykládal šťastný střelec, jehož gól padl právě po teči před brankou Raska. "Když se zápas hraje už takhle dlouho, tak většinou nepadají moc hezké góly. A my jsme si to dneska pořádně vybojovali."

Z trefy svého týmového bijce měl radost i trenér domácích Joel Quenneville. Drobný kanadský útočník, který na lede hodně používá svou postavu, vnese na led každý zápas velké množství energie. Dnes jí měl dostatek, odehrál pouze 24 minut.

"Andrew je velký bojovník. Miluje výzvy, čím důležitější chvíle se na ledě odehrávají, tím lepší dokáže být. Je to jeden z těch kluků, u nichž jste vděční za to, že je máte ve svém mužstvu," prohlásil kouč.

Předlouhé utkání se nakonec stalo pátým nejdelším zápasem finále Stanley Cupu. K rekordu Petra Klímy z května roku 1990 chyběly tři minuty a pět vteřin. K celkovému rekordu play off z roku 1936 ale chybělo ještě více než šedesát minut čistého času...

Jaromíra Jágra stíhá bitkař Brandon Bollig.
Jaromíra Jágra stíhá bitkař Brandon Bollig.

Finále je tady a Horton se zase zranil...

Boston nakonec nemusí mrzet jen ztráta zápasu a nepříjemný zásah do psychiky týmu, ale také zranění Nathana Hortona z prvního prodloužení. Druhý nejproduktivnější muž play off a křídelník Krejčího formace odstoupil po souboji s obráncem Hjalmarssonem.

VIDEO: Horton odstoupil v prvním prodloužení

"Vyšetření Hortona ještě není kompletní, takže teď vám k tomu nemám co říct," tvářil se po utkání zachmuřeně hostující trenér Julien. Až bude výsledek vědět, těžko ho bude hlásit do světa, to se v play off stejně nedělá...

Boston teď po první prohře od 23. května čekají dva dny volna, druhá bitva je opět v Chicagu na programu v noci ze soboty na neděli, tradičně ve 2:00. SEČ.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud