14. června 2013 • 08:30

Rozpadne se Krejčího formace? Návrat Hortona je 50 na 50

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemně začalo finále Stanley Cupu pro útočníka Bostonu Nathana Hortona. V první třetině sice přihrál na jednu branku svého týmu, v prodloužení si ale zranil rameno a nedohrál. Bruins se tak rozpadl jejich klíčový útok a všichni teď sledují, jestli se bývalá trojka draftu stihne dát do kopy před sobotním druhým duelem. Podle trenéra Claudea Juliena je šance, že jeho útočník naskočí zatím 50 na 50.



"Je to k ničemu. Všichni ví, jak důležitou roli v našem týmu hraje, hlavně v play off. Navíc je známý tím, že dokáže dávat důležité góly," ulevil si rozmrzelý kolega z útoku Milan Lucic. Centra dělá této kanadské dvojici český forvard David Krejčí a společně jsou všichni tři na čele bodování Stanley Cupu. Během sedmnácti duelů nasbírali dohromady už 57 bodů!

Osmadvacetiletý Horton naposledy naskočil na led ve třiasedmdesáté minutě, po nevinně vyhlížející strkanici s obráncem Hjalmarssonem ale odešel do šaten a už se nevrátil. Boston tak zbývajících čtyřicet minut musel odehrát bez jednoho útočníka a na křídle první formace alternovali Jaromír Jágr a Tyler Seguin. Ten by nejspíše v případě potřeby také za Hortona zaskočil.

"Sledoval jsem ho v prodloužení, dostal se do nějakých šancí a s Krejčím a Lucicem si celkem rozuměl. Byla by to pro něj určitě velká příležitost. Uvidíme v sobotu, jak to celé dopadne," řekl o změnách v sestavě pro nhl.com trenér Julien.

Pokud zkušený útočník a autor osmnácti bodů v letošních vyřazovacích bojích bude chybět, do sestavy se místo něj posune jeden z trojice Jay Pandolfo - Carl Söderberg - Jordan Caron. Ani to by ale podle šatny Bostonu neměl být větší problém.

"Když někdo vypadne, někdo jiný ho nahradí a odvede jeho práci. To co nás přivedlo až sem je hlavně píle a odhodlání, věřím, že kdokoliv z náhradníků by naskočil odevzdal by všechno, co v sobě má," myslí si obránce Andrew Ference.

Jestli Horton skutečně naskočí nebo ne bude jasné až v noci ze soboty na neděli ve 2:00 SEČ.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud