Zdeněk Janda
4. října 2013 • 11:28

VIDEO: Vokúúúún! Zraněnému brankáři aplaudovala celá hala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PITTSBURGHU | Seděl v jednom ze Sky boxů těsně pod střechou, o první pauze se za ním přišel podívat i Rostislav Olesz, někdejší spoluhráč z Floridy a aktuálně útočník Devils. Přímo na led do akce však gólman Tomáš Vokoun z Pittsburghu nemohl, kvůli prodělaným problémům s krevní sraženinou bude minimálně tři měsíce mimo hru. Ale možná až půl roku. „Realita může být i taková, že je to konec kariéry,“ musel připustit v rozhovoru po druhé třetině.



Cestu do míst, z něhož se na hokej dívají novináři nebo hokejisté, kteří se nevejdou do sestavy, ani nemohl najít. „Jsem tady poprvé. A musím říct, že je to nezvyk. Asi není nejlepší se dívat na hokej z takové výšky, všechno se zdá být mnohem pomalejší, než ve skutečnosti je. A hlavně je vidět každá chyba,“ říkal gólman, který téměř před čtrnácti dny bojoval o život.

Právě v  hale Consol Energy Center odstoupil s bolestí ve stehně z tréninku a od nejhoršího ho zachránila rychlá akce týmového lékaře. Ten brankáře poslal rovnou do nemocnice. Na základě posledního vyšetření se zdá, že bude muset být bez hokeje minimálně tři měsíce. Ale možná až šest...

„Udělám všechno, co mi doporučí lékaři. Zdraví je teď pro mě to nejdůležitější,“ ví Vokoun, jenž měl podobné zdravotní patálie už v roce 2006.

Zápas s Devils, v němž domácí vyhráli díky skvělé první třetině 3:0, sledoval tedy jen zpovzdálí. Na ochoz, v hale do sedmého patra, se vydal poté, co stejně se všemi spoluhráči absolvoval přivítání na ledě před úvodním vhazováním.

Celá hala v Pittsburghu aplaudovala Tomáši Vokounovi, který kvůli problémům s krevní sraženinou nesmí chytat
Video se připravuje ...

Pro Penguins to byl první domácí zápas v nové sezoně, proto ta sláva. Když hlasatel oznámil jeho jméno, spustil se pořádný rachot, lidé skandovali „Vokúúúún“. Český brankář v obleku dokráčel na střídačku a zamával.

„Všem hráčům přejí, jsou tady skvělí fanoušci. A když se někomu ještě stane to, co mně, pochopitelně k tomu lidé přidají trochu emoce. Za tu podporu jsem rád,“ říkal 37letý brankář, jenž jako realitu musí brát to, že si v sezoně už nezachytá.

A možná už vůbec v kariéře... Po tomto ročníku mu končí smlouva a kdo ví, co s ním bude. „Vím, že co mi řeknou lékaři, budu stoprocentně dodržovat. Zdraví a rodina jsou teď pro mě na prvním místě,“ má jasno dvojnásobný mistr světa (2005 a 2010).

Když se díval na zápas, chvíli mohl poklábosit i s Rostislavem Oleszem, někdejším parťákem z Floridy. Ten se totiž v prvním utkání sezony nevešel do sestavy Devils, takže utkání rovněž sledoval z míst kousek pod stropem.

Rozhovor s Tomášem Vokounem čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Jaromír Jágr ve svém premiérovém zápase v NHL za New Jersey Devils
Jaromír Jágr ve svém premiérovém zápase v NHL za New Jersey Devils

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud