19. října 2013 • 12:47

Trapas v Torontu. Dvořák zabojoval o icing a brankář minul puk!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Smolné utkání sehrálo Toronto. V první minutě ztratilo po nešťastné srážce brankáře Jamese Reimera a ve třetí třetině neudrželo v zápase s Carolinou vedení 2:0 a prohrálo 2:3. Navíc vítězná branka padla kuriózně. Radek Dvořák zabojoval a náhradník Jonathan Bernier neuvěřitelně minul puk, který nakonec rozhodl zápas.



Obránce Hurricanes Ron Hainsey vyhazoval z vlastního pásma kotouč o mantinel přes všechny čáry, což by v minulosti znamenalo zakázané uvolnění. Ale vzhledem k tomu, že Radek Dvořák byl na úrovni bodu pro vhazování nejrychlejší, hra pokračovala. A odražený puk se od zadního mantinelu odrazil před branku, kde si ho nešikovně srazil do klece náhradní gólman Jonathan Bernier.

"S tímto novým pravidlem o zakázaném uvolnění nikdy nevíte, co se stane," uvedl Dvořák, který využil toho, že obránci situaci podcenili. "Sledoval jsem kotouč, měl jsem rychlost, tak jsem to dohrál. Měli jsme štěstí," uvedl Dvořák, jehož práci ocenil trenér Kirk Muller.

"Odvedl úžasnou práci, když odvrátil zakázané uvolnění. Pak už jen vím, že byl kotouč v brance. Ptám se asistenta: Co se to stalo? A on na to, že jsme dali gól a že by se měl počítat," vylíčil kouč Caroliny.

VIDEO: Bernier se podepsal pod vítězný gól Canes

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud