21. listopadu 2013 • 10:25

Olesz opustil farmu Devils a vrací se do Evropy, bude hrát v Bernu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Rostislav Olesz bude po odchodu z New Jersey působit v Bernu. Podle oficiálních stránek švýcarského klubu uzavřel kontrakt do konce sezony. Do Evropy se osmadvacetiletý bývalý hráč Floridy a Chicaga vrací ze zámoří po osmi letech.



Olesz působil poslední dva týdny na farmě New Jersey v Albany a v nižší AHL už nechtěl pokračovat. V této soutěži už strávil minulé dva ročníky poté, co se neprosadil do kádru Chicaga. Do New Jersey jej chtěl kouč Pete DeBoer, který jej předtím vedl v týmu Floridy.

"Jsem šťastný, že si našel nové působiště a jde tam. Mrzí mě to, protože jsem si opravdu myslel, že je to hráč kvalit pro NHL. Bohužel to u nás nevyšlo," řekl DeBoer deníku The Star-Ledger.

Devils s Oleszem v červenci uzavřeli smlouvu na 700 tisíc dolarů a možností výdělku dalších 300 tisíc dolarů na bonusech. Za Devils člen širšího kádru pro olympijské hry v Soči, který má bronz z Turína z roku 2006, sehrál deset zápasů a připsal si dvě asistence. V Albany nastoupil v pěti utkáních a zaznamenal čtyři body za jeden gól a tři asistence.

Chicago, za které Olesz sehrál po příchodu z Floridy jen šest utkání v sezoně 2011/12 a jinak působil v Rockfordu, jej v červnu vyplatilo ze smlouvu. Tu měl původně platnou ještě na rok s výdělkem 4,250 milionu dolarů. V NHL, kam vítkovický odchovanec zamířil v roce 2005 ze Sparty, sehrál 365 utkání a připsal si 134 bodů za 57 branek a 77 asistencí.

Úřadující mistr Bern, v jehož barvách v minulé sezoně působili Jaroslav Bednář a plzeňský odchovanec Petr Sýkora, je aktuálně v NLA devátý se ztrátou jednoho bodu na pozici pro play off. Ve švýcarské nejvyšší soutěži bude Olesz jediným českým zástupcem. Za Ambri/Piottu sehrál v této sezoně 10 utkání dvacetiletý forvard Lukáš Lhoták, ale v minulém týdnu zamířil na hostování do druholigového Ajoie.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud