10. prosince 2013 • 10:50

Rozesmutnil Voráčka! Brankář Ottawy parádně skryl nájezd do lapačky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý týden prestižní server The Hockey News vyhlašoval největší hokejová zklamání současné sezony a nechyběli útočník Jakub Voráček z Philadelphie a brankář Craig Anderson z Ottawy. Dnes v noci se oba potkali ve vzájemném zápase a i když český hokejista jednou skóroval, více radosti bylo díky výhře 5:4 na nájezdy v táboře soupeře. Anderson navíc za stavu 4:4 ještě Voráčka parádně vychytal.



Craig Anderson je pocitivý dříc, dlouho mu trvalo, než si vybojoval stabilní místo ve světě NHL, ale když se tak před pár lety stalo, rozhodl se, že ho bude držet pevně. Jen ta letošní sezona strážci klece Senators zatím úplně nevychází. Statistiky dvaatřicetiletého Američana zapadají dokonce hluboko do druhé padesátky soutěže...

VIDEO: Za stavu 4:4 mohl český hokejista rozhodnout...

"Dneska byl ale naprosto neuvěřitelný," pochválil brankáře spoluhráč Kyle Turris, který se v zápase kromě vstřelení gólu také popral. "Nikdy se nevzdává, i na tréninku máme problém dát mu gól. Dneska byl po zásluze oceněn," vykládal pro NHL.com třetí hráč draftu z roku 2007.

Domácí mužstvo nakonec rozhodlo o výhře až v samostatných nájezdech, kde byl jediným úspěšným střelcem domácí kapitán Jason Spezza. A Senators slavili první vítězné nájezdy v letošním ročníku. "Nájezdy nám letos moc nejdou, je dobře, že se nám je dneska podařilo urvat," těšilo Andersona.

Podstatně horší nálada byla v kabině hostů. "Do třetí třetiny jsme šli s vedením, a to jsme chtěli samozřejmě udržet. Ale nevyšlo to. Nedokázali jsme zápas udržet a prohra v nájezdech byla hodně nepříjemná," mračil se kapitán hostí Claude Giroux, který nebodoval a neproměnil ani nájezd.

Voráčka a jeho Flyers tak může těšit maximálně fakt, že toto třetí setkání s Ottawou bylo v letošní sezoně v základní části také poslední...

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 12. • 01:30
Ottawa Senators
Ottawa Senators
5:4
ONLINE
10. prosince
01:30
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 10:37. MacArthur, 29:30. Wiercioch, 42:21. MacArthur, 48:21. Turris, . Spezza

Hosté: 08:18. Raffl, 31:43. Voráček, 33:33. Schenn L., 50:58. Timonen

Sestavy

Domácí: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Corvo, Phillips, Wiercioch, Gryba – Condra, Spezza, MacArthur – Ryan, Turris, Michálek – Neil, Smith, Greening – Conacher, Zibanejad, Kassian.

Hosté: Mason (Emery) – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, Meszároš, Schenn – Voráček, Giroux, Hartnell – Simmonds, Schenn B., Raffl – Downie, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, Rosehill.

Rozhodčí

Kimmerly, LaRue – Amell, Nowak

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

19 153 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud