2. ledna 2014 • 04:56

Zranění Hertla je neštěstí pro celou ligu, míní muž, který ho zranil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než dva týdny uplynuly od srážky Tomáše Hertla s Dustinem Brownem, která mladíkovi sebrala šanci na účast na OH v Soči. Debaty na toto téma ale neutichají. A nedávno také promluvil o střetu sám zkušený válečník a kapitán Los Angeles Kings. "Byla to nešťastná náhoda, pro San Jose je to samozřejmě škoda, stejně jako pro celou soutěž," řekl vítěz Stanley Cupu z roku 2012.



Hned první sezona NHL se ukazuje být pro Tomáše Hertla velkou zkouškou. Nejdříve jako vyjukaný mladík oslnil celou ligu raketovým nástupem do soutěže.

Vedl kanadské bodování, nebál se s řídkou zásobou anglických slovíček mluvit do mikrofonu před celým stadionem. Tu veselejší část zvládl, teď přichází ta těžší - první vážné zranění.

VIDEO: Srážka Hertla s Brownem

Srážka s Dustinem Brownem vyřadila Hertla ze zápasu, z olympijských her v Soči a z bitvy o Calder Trophy. Návrat bývalého hokejisty Slavie je nejistý, ale mluví se minimálně o měsíční pauze.

Sharks teď musí zacelit mezeru po svém nejlepším střelci v letošní sezoně a doufat, že koleno hokejové hvězdičky se bude správně hojit.

Celá situace se vůbec nelíbila generálnímu manažerovi San Jose Dougu Wilsonovi, který byl rozhořčený z přístupu Browna, který by se prý českému hokejistovi měl aspoň omluvit.

"Opravdu? O tom slyším poprvé, nečtu totiž noviny a ani nechodím na Twitter," reagoval v rozhovoru pro latimes.com Dustin Brown.

Že na Hertla čeká operační sál a skalpel letitý kapitán Kings moc dobře ví, pro umění českého nováčka má jen slova chvály.

"Bezpochyby je nepříjemné, že nemůže hrát. Na jeho hru se dobře dívá, umí bavit fanoušky. Není to škoda jen pro San Jose, ale pro celou ligu," míní devětadvacetiletý Brown.

Přesto k omluvě nedojde, i když Američan s podobnými věcmi zkušenosti má. Na jaře například ostrým loktem vyřadil ze hry Jasona Pominvillea z Minnesoty a parťákovi z americké reprezentace se po zápase omluvil. U Hertla tomu tak nebylo.

"Na ledě se to stalo hodně rychle a k omluvě nedošlo. Nikoho z týmu Sharks vlastně ani pořádně neznám," uzavřel třináctý hráč draftu z roku 2003. Ten se narozdíl od českého hokejisty na olympiádě objeví, americký tým totiž svou nominaci oznámil už v neděli večer a jméno Dustina Browna na seznamu trenéra Dana Bylsmy nechybělo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud