2. března 2014 • 10:15

Góly, peníze, zábava. TOP 10 důvodů, proč by Devils neměli vyměnit Jágra

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr v nočním utkání New Jersey proti New York Islanders znovu přepisoval dějiny, bodoval, hýřil kreativitou, zkrátka pod výhru 6:1 se výrazně podepsal. Přesto je stále šance, že se mužstvo svého veterána během blížícího se deadlinu (5. března) vzdá. Server NJ.com ukazuje 10 důvodů, proč by to klub rozhodně dělat neměl.



1. Nejlepší hráč

Jsou snad nějaké pochyby o tom, kdo je v letošním ročníku nejlepším hráčem Devils? Jágr má na svém kontě 52 bodů a drží v klubové produktivitě 14 bodů náskok před Patrikem Eliášem . Ve statistice +/- má bilanci 21 kladných bodů a je v TOP 20 celé NHL. A další spoluhráč v této vysoce sledované statistice je Travis Zajac s pouhými + 5 body...

2. Levná hvězda

Jaromír Jágr zatěžuje platový strop Devils jen dvěma miliony dolarů (další 2 miliony si vydělal na bonusech) a za tyto peníze zkrátka teď v lize neseženete hráče, který produkuje více bodů. V kanadském bodování je v NHL na pětadvacátém místě a když si spočítáte průměrný plat mužů, kteří jsou v tabulce před ním, dostanete se na necelých šest milionů dolarů.

3. Je radost, se na něj dívat

Už není tak rychlý jako dřív a nevlaje za ním kudrnatá hříva. A když si nechá narůst vousy, jako například v loňském tažení za Stanley Cupem s Bostonem, plno jich je už šedivých. Přesto je stále radost ho na ledě sledovat.

VIDEO: Jágrův gól číslo 700

Koukat se na Devils byla často kvůli jejich defenzivnímu systému nuda. Dívat se na Jágra, jehož hra je plná kliček a zasekávaček, to je jiná! Navíc v letošním ročníku už překonal několik historických milníků a každý fanoušek je přece rád u toho, když se píše historie.

4. Bez Jágra jsou odepsaní

Devils jsou na hraně postupu do play off, šance, že se probojují do bojů o Stanley Cup je opravdu slušná. Bez Jágra by ale byla o hodně hodně menší. New Jersey by samozřejmě nebylo favoritem na cennou stříbrnou trofej, ale jakmile se jde do vyřazovací části, může se stát naprosto cokoliv. S vyrovnaným Corym Schneiderem v bráně rozhodně. Ale bez Jágra to nepůjde.

5. Je s ním zábava

I když je mu už 42 let, stále je ho plná šatna. Hlavně když se vyhrává. Jágrův osobitý humor se nikdy neomrzí, často a rád se trefuje do spoluhráčů, novinářů, ale taky sám do sebe. Díky tomu pomáhá český hokejista udržovat dobrou náladu.

6. Slabý draft

Proč trejdovat hvězdu? Přece pro volby v nadcházejícím draftu. Jenže ten, který se bude konat za pár měsíců, by neměl podle hlášení skautů být bůhvíjak silný. A podle spekulací by Devils za Jágra možná nedostali ani volbu v prvním kole...

7. Pracovní návyky

Jeho tréninková morálka je legendární. Udržuje se v kondici, jakou mnohdy nemají o dvacet let mladší hokejisté a také si hodně hlídá stravu. Už ve Philadelphii, Dallasu i Bostonu k němu hráči vzhlíželi, je perfektním vzorem.

8. Může být klubovou tváří

Když se řekne New Jersey Devils, většina fanoušků si představí Martina Brodeura, nebo Patrika Eliáše . Jenže kanadský brankář je na odchodu a Jágr je teď tím, co většinu fanoušků Devils přesvědčuje koupit si lístek.

9. Nemá strach mluvit

Když se nedaří tak vždycky dokáže pojmenovat důvody. I když jeho slova mohou občas pořádně štípnout, nemá strach je novinářům sdělit. Za nic se neschovává a nestává se, že by prohry někdy na někoho sváděl.

10. Chce v týmu zůstat

Pokud je Jágr v plánech Devils i na další sezonu, bylo by dost riskantní nechat ho odejít a pak doufat, že se do týmu v létě znovu vrátí. Český hokejista by rád dostával slušnou porci času na ledě, a také v přesilovkách. V New Jersey to tak je, proto je kladenský rodák v mužstvu spokojený.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud