7. března 2014 • 08:20

Na Jágra měl s bratrem pifku. Teď s ním Ruutu bude hrát v Devils

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lehký otřes mozku mu kdysi způsobil rváč Todd Fedoruk, drsně ale čistě ho na ZOH ve Vancouveru srazil Alexandr Ovečkin a o pár týdnů později na MS mu po kolenu vystartoval Alexej Jemelin. Ale kdo kdy zahrál nejvíc nečistě na Jaromíra Jágra byl pravděpodobně Jarkko Ruutu. A jeho bratr Tuomo se teď po trejdu do New Jersey s Jágrem sejde v jedné kabině. A mimochodem i tihle dva mají už společnou minulost.



Jarkko Ruutu nebyl v Česku nikdy zrovna oblíbený. Vlastně i v jiných zemích. Už v začátcích své kariéry, kdy ještě nepůsobil v NHL, ho předcházela pověst zákeřného hráče. Nezřídka se stávalo, že po střetu s ním soupeř duel už nedohrál. Přitom mimo led je to prý takový pohodář.

Naprostým nepřítelem se v Česku stal v roce 2006, kdy na olympiádě v Turíně zbytečně a bez sebemenšího respektu narazil na mantinel Jágra , který skončil na ledě v krvi...

VIDEO: Faul Jarkka ze ZOH v roce 2006 v Turíně

To Jarkkův bratr Tuomo hokejového nadání pobral trochu více. Na draftu NHL šel v roce 2001 na řadu jako číslo devět a dvakrát v zámoří dokázal překonat padesátibodovou hranici. I on si ale jednou na Jágra vyšlápl. Bylo to na MS v roce 2011, tam českou star poslal hlavou napřed na mantinel. A trestu se ještě divil...

VIDEO: Faul Tuoma z MS v roce 2011

Letošní uzávěrka přestupů ale svedla tyhle dva dohromady. Ruutovi se v Carolině v letošní sezoně moc nedařilo, 5 gólů za 57 utkání je na hráče s ročním platem 3,8 milionu dolarů vskutku málo a u Devils tedy věří, že se agilní forvard, který se soupeřům umí dostat pod kůži probere a pomůže mužstvu do play off.

"Vždycky jsem ho sledoval a líbilo se mi, jak hraje. Je to hráč do prvních dvou pětek, který se v době blížících se vyřazovacích bojů vždycky hodí," řekl pro klubovou televizi trenér Peter DeBoer.

No a Jágr může při hře u mantinelu zase být o něco klidnější.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud