28. března 2014 • 09:40

Premiéra pro Dvořáka. Zranil Luonga a dostal trest do konce zápasu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rvačka? To se mu stalo jen dvakrát, naposledy před více než patnácti lety. Trest do konce zápasu? V NHL nikdy. Veterán Radek Dvorák vždycky patřil k hokejovým gentlemanům, noční utkání proti Floridě ale útočník Caroliny nedohrál. Osudným se mu stal nájezd na bránu soupeře, ve které sestřelil domácího brankáře Roberta Luonga. A odkráčel do šaten.



Jen 2 minuty a 19 vteřin si stihl v nočním utkání proti svým bývalým spoluhráčům z Floridy zahrát sedmatřicetiletý Radek Dvorák. Konec zápasu pro trojnásobného mistra světa nastal ve třinácté minutě, kdy přebruslil obránce Erika Gudbransona a řítil se na bránu Floridy.

Jenže s kanadským bekem na zádech nezvládl manévr úplně tak, jak by si představoval a vletěl do brány, kterou hlídal domácí klenot Roberto Luongo. Na Dvořáka okamžitě skočil Gudbranson a strhla se mela.

VIDEO: Pro Dvořáka po srážce skončil zápas

Český hokejista, mimo jiné vyhlášený slušňák, který v NHL během jedné sezony nasbíral maximálně 48 trestných minut, zamířil okamžitě do sprch. Luongo první třetinu dochytal, ale do té další už naskočil náhradní brankář Dan Ellis.

"Tohle nikdy není příjemné. Bylo mi řečeno, že mám jít do brány a to v průběhu zápasu vždycky znamená, že se něco stalo vašemu parťákovi," vykládal pro NHL.com Ellis, který během utkání dvakrát inkasoval.

Z celé situace nebyl nadšený ani Dvořák, jeho tým sice v utkání jasně zvítězil, ale on sám na Floridě odehrál slušnou část své zámořské kariéry. V historickém žebříku odehraných utkání Panthers je na druhém místě a na Floridě má plno přátel.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 00:30
Florida Panthers
Florida Panthers
0:3
ONLINE
28. března
00:30
Carolina Hurricanes
Carolina Hurricanes
Góly

Domácí:

Hosté: 09:09. Tlustý, 22:30. Tlustý, 25:46. Skinner

Sestavy

Domácí: Luongo (21. Ellis) – Campbell, Gudbranson (A), Robak, Kulikov, Olsen, Jovanovski (C) – Boyes, Bjugstad, Upshall (A) – Crabb, Trocheck, Fleischmann – Hayes, Pirri, Winchester – Wilson, Gomez, Barch Trenér: P. Horachek

Hosté: Chudobin (Ward) – Sekera, Faulk, Liles, Hainsey, Bellemore, Harrison – Tlustý, E. Staal (C), Loktionov – Sjomin, J. Staal (A), Gerbe – Lindholm, Nash, Skinner – Dwyer, Malhotra (A), DvořákTrenér: K. Muller

Rozhodčí

Hebert, Kimmerly – Nowak, Racicot

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

12 379 diváků

"Je mi to líto, dneska jsem měl zkrátka trochu smůlu. Ale hlavně, že máme dva body," řekl Dvořák, na kterého se v hledišti dívala rodina a také velké množství přátel.

Srážka s brankářem Panthers ho mrzela a rozhodně prý nebyla úmyslná. "Nikdy nechcete trefit gólmana, ale byl jsem hodně rozjetý, a to vám pak stačí malé přistrčení. Nechtěl jsem Louieho zranit, ale jel jsem asi tak 100 mil za hodinu a najednou jsem byl v bráně," vyprávěl Dvořák, který nikdy nebyl známý jako zákeřný hráč.

Jeho parťáci dlouhé oslabení zvládli ubránit a ze zápasu si po výhře 3:0 odnesli dva důležité body. A hlavní hvězdou se stal další Čech, Jiří Tlustý, který k trimufu napomohl dvěma góly.

VIDEO: Tlustý takhle otevřel skóre

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud