18. června 2014 • 08:15

Zasype ho Montreal miliony? P. K. Subban míří k 9 milionům ročně

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě ho nepřehlédnete a nejde vůbec o to, že má tmavou kůži. P. K. Subban je na ledě nespoutaný, nezkrotný živel, který však dokáže velké věci. Zdeptat soka, vyhrát něčím výjimečným zápas, pokaždé udělá něco, co změní průběh utkání. Takový hráč je občas nevypočitatelný, zároveň nesmírně vzácný.



V Montrealu, který ho zaměstnává, to dobře vědí. Nastává doba, kdy svého elitního obránce budou muset ocenit. A to tak, že řádně. Loňský držitel Norris Trophy pro nejlepšího beka NHL si dělá nároky na roční gáži mířící až k 9 milionům dolarů (v minulém ročníku si přišel na 3,75 milionu).

V Canadiens se musí rozhodnout rychle, Subbanovi skončila smlouva a jako chráněný volný hráč do konce června očekává hutnou nabídku. V opačném případě dostane šanci získat neortodoxního zadáka konkurence, která v 25letém hokejistovi vidí sportovní i reklamní poklad. A když pak Canadiens jakoukoli oficiální nabídku nedorovnají, Subban prchne. A že o vlastníka 53 bodů (10+43) v poslední sezoně je velký zájem všude okolo, o tom nikdo nepochybuje.

Subbanův odchod by fanoušci slavného kanadského klubu těžko rozdýchávali, excentrického ďábla, jenž se občas porve na tréninku (třeba i s Tomášem Plekancem), si oblíbili. Také proto veškerá montrealská média generálnímu manažerovi Marku Bergevinovi radí, aby případ Subban vyřešil co nejrychleji.

Protože ani další jednání nebudou jednoduchá. Montreal má pod smlouvou v tuto chvíli jen tři obránce – Gorgese, Jemelina a Tinordiho. A třeba takový Andrej Markov se podle ruských médií spokojí pouze s víceletým kontraktem s roční mzdou okolo 6 milionů. Udržet oba stěžejní beky bude oříšek. Zároveň si přitom v Habs uvědomují, že bez těchto dvou hráčů je útok na Stanley Cup spíš bláznivou představou…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud