27. června 2014 • 09:46

Změní Michálek dres? O českého siláka je velký zájem v Torontu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvního července nastane tradičně v NHL pro fanoušky populární okurovká sezona. Otevře se trh s volnými hráči a hokejisté budou hojně podepisovat nové kontrakty a měnit dresy. Volným hráčem bez omezení je také útočník Milan Michálek. Ten působil poslední roky v Ottawě a se Senators už prý začal rokovat o nové smlouvě. O služby robustního kanonýra se ale hlásí i další, v čele s Torontem.



Loňský ročník byl pro Milana Michálka trošku hořkosladký. Na začátku sezony se zrovna nepotkal s ideální formou, ale v průběhu roku se výkonnostně zvedal. Dvojnásobný bronzový medailista z MS si zahrál na olympijských hrách v Soči a závěr ročníku už zvládl solidně. Nakonec v 82 utkáních posbíral 39 bodů.

Před pár dny médii probleskla informace, že Senators chtějí služby Michálka využívat i v dalších letech. Zároveň ale v klubu dali jasně najevo, že rozpočet pro příští ročník je omezený, a to znamená, že devětadvacetiletý křídelník si pravděpodobně s chutí vyslechne nabídky ostatních klubů.

S informací o zájmu Toronta přišel hokejový analytik televizní stanice TSN Darren Dreger. "O Michálka se zajímá více týmů, ale zatím největší zájem projevilo Toronto," řekl zámořský odborník.

Příchod zkušeného bojovníka by ale byl zbytečný, pokud by se v Torotnu nezbavili jiného útočníka patřícího mezi šestici nejlepších forvardů. V souvislosti s tím se mluví o trejdu Joffreyho Lupula.

Hladoví příznivci Maple Leafs teď ale nejvíce mluví o příchodu jiného muže. V Torontu byl během tohoto týdne spatřen legendární brankář Martin Brodeur, který už se pro příští rok stal v New Jersey nechtěným. Sám chce ale v kariéře pokračovat a spekuluje se, že by mohl předávat zkušenosti nadanému Jonathanu Bernierovi.

Další zdroje ale uvádí, že Brodeur se v kanadském městě objevil pouze kvůli golfovému turnaji, který pořádal jeho bývalý spoluhráč z Devils David Clarkson, který teď u Leafs působí. Navíc novinář Tom Gulitti, který se věnuje právě týmu Devils, na svůj Twitter napsal, že Brodeur preferuje zůstat v Americe.

Ať to dopadne jakkoliv, i během letošního léta se máme na co těšit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud