24. června 2014 • 11:57

Průvan ve Washingtonu. Můžu být rád, že nevyrazili mě, usmíval se Ovečkin

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední ročník se hokejistům Washington Capitals nevydařil. Ve svém středu sice stále měli Alexandra Ovečkina, s jedenapadesáti góly nejlepšího střelce NHL, ale slušně poskládaný celek se nepodařilo spojit dohromady v jeden tým a klub skončil mimo vyřazovací boje. A neúspěch stál místo trenéra Adama Oatese a generálního manažera George McPheeho. "Příští sezona bude hodně zajímavá," ví kapitán Ovečkin.



Novými tvářemi ve Washingtonu jsou teď Brian MacLellan, který přebírá manažerské žezlo a Barry Trotz, který po šestnácti (!) sezonách koučování v Nashvillu převezme střídačku Capitals.

"Naše organizace se chce posunout, vyhozením trenéra a generálního manažera učinili ve Washingtonu velký krok," řekl pro NHL.com ruský útočník.

Ten sice opanoval střeleckou tabulku soutěže a v kanadském bodování skončil na osmém místě, zároveň ale sbíral záporné body jako bezdomovec železný odpad. Se statistikou - 35 byl třetí nejhorší v celé soutěží a od čela této statistiky ho dělilo 74 bodů. "Můžu být vlastně rád, že po sezoně nevyrazili i mě," řekl novinářům s nadsázkou Ovečkin .

S novým koučem už osmadvacetiletý hokejista měl osobní schůzku, moc detailů prozradit nechtěl, ale je jasné, že šlo především o herní styl. Jak ten u Capitals, tak ten Ovečkinův . "Je to správný chlap s jasnou vizí. Těším se na novinky, které u nás zavede," sdělila hokejová superstar.

Radost ze strany snajpra je jasná, na další ročník už se zkušený střelec těší. "Změny budou patrné už během tréninkového kempu, musíme dobře odstartovat," vykládal nažhaveně. Sezonu začnou Capitals 9. října proti Montrealu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud