3. září 2014 • 08:20

Hvězda Bostonu chválí Pastrňáka: Bude skvělý, je dobře, že je tady

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prázdniny jsou za námi, sbohem nám pomalu dává i léto, a to znamená, že zimní stadiony v zámoří se znovu brzy začnou plnit. Mezi prvními se objevili na ledě hokejisté Bostonu Bruins a mezi hvězdami jako Patrice Bergeron, Loui Eriksson či Dennis Seidenberg si zatrénoval i český mladík David Pastrňák. A zanechal dojem.



Osmnáctiletý Pastrňák patří mezi největší české naděje posledních let. Vlasatého mladíka si během letošního draftu vybral Boston v prvním kole (celkově 25.) a už během letního kempu nováčků zaujal. Asi více, než se vůbec čekalo. Dokonce se začalo spekulovat o tom, že by se šikovný technik z Havířova mohl probít hned do prvního týmu Bruins.

"Je skutečně rychlý a schopný. Nevzdává žádný souboj a je těžké ho připravit o puk. Je dobře, že patří do našeho týmu, zdá se, že to bude výborný hráč," pochválil Pastrňáka klubový lídr a člen Triple Gold Clubu Patrice Bergeron.

A právě poslední majitel Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL dokáže s českým hokejistou soucítit. I on přišel před lety do kempu Bruins v osmnácti letech jako úplný zelenáč, musel se učit anglicky a zvykat si na samostatnost v cizím městě, i zemi. A právě proto se mu líbí Pastrňákův zájem a odhodlání rychle se naučit nové věci.

"Musí toho teď hodně vstřebat, ale je vidět, že se rychle učí. Už teď umí velice dobře anglicky, což mu pomůže," popisoval pro ESPN Bergeron, který pochází z kanadského Quebecu, kde téměř 95% populace mluví francouzsky.

A kanadský útočník zároveň mladému spoluhráči rovnou nabídl pomocnou ruku. "Rád mu kdykoliv pomůžu a myslím, že ostatní kluci z týmu to vidí úplně stejně. Zdá se, že to bude dobrý chlapík," těší vítěze Stanley Cupu z roku 2011.

Soupiska Bruins pro nadcházející sezonu je téměř hotová, dvě místa v útoku se ale zdají být k dispozici. A právě o ty se pravděpodobně popere mladá krev. "Mezi klukama je zdravá soutěživost, uvidíme, kdo si volné pozice vybojuje," řekl Bergeron.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud