Martin Tomaides
29. září 2014 • 20:58

Bít či nebít? V Calgary cvičí bitky nanečisto, v Buffalu je nechtějí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Calgary mají za sebou dvě nepříjemné sezony. Flames v předchozích dvou ročnících skončili blízko ke dnu celé soutěže a vylepšit je potřeba snad všechno. Kromě střílení branek a vylepšení defenzivní činnosti ale kouči mužstva Bobu Hartleymu záleží také na tom, aby se jeho svěřenci uměli na ledě bránit, a tak jsou na tréninku k vidění také cvičné boxerské lekce.



Chvíli se drží za dresy a pak začnou lítat pěsti. Ale trochu to vypadá jako během natáčení akčního filmu, protože kdo se podívá pořádně tak vidí, že údery pěstí nikdy nenajdou cíl. Hráči Calgary se zkrátka jen učí, jak se správně bránit ve chvíli, kdy dojde v zápase na boxerskou vložku. Na VIDEO se můžete podívat zde.

"Snažíme se hlavně naše mladé chlapce naučit, jak se pořádně ochránit. Hokej je občas pěkně tvrdý, do mely před bránou se dostáváte každou chvíli a je důležité vědět, jak se zachovat," vykládal pro TSN zkušený Bob Hartley, který mimo jiné před třinácti lety dovedl tým Colorada ke Stanley Cupu.

Mezi hráči, kteří se "rváčského kempu" účastnili byli například Paul Byron, Ben Hanowski či Corban Knight. A lekce hokejového násilí přijímali také od zkušeného Trevora Gilliese, který je v kempu Flames na zkoušku. Ano, to je ten muž, který před lety řádil v KHL v dresu Podolsku a i v zámoří stále budí hrůzu.

Trenér Calgary dodal, že cílem celého cvičení nebylo vyvolávat rvačky. "Jde jen o to, aby si hlavně naši mladí hráči uvědomovali, jaká jsou rizika toho, když se pustí do bitky," vykládal kouč.

Pěstních soubojů v NHL každoročně ubývá, čistokrevných rváčů už je v lize naprosté minimum a kdo se chce rvaním na ledě živit, musí už pořádně ovládat i hokejové řemeslo. Fanoušky potyčky baví, proti zbytečným výtržnostem ale často vystupuje čím dál více odborníků. Minulý týden promluvil v tomto stylu například také kouč Buffala Ted Nolan.

"Nemám rád násilníky. Nikdy jsem je neměl rád a nemyslím si, že na ledě je pro takové hráče místo," rozpovídal se pro sportsnet.ca. A jeho odpověď taky jasně vysvětlila, proč Sabres v létě neobnovili kontrakty dvojici Zenon Konopka - John Scott, kteří se v Buffalu starali o bezpečí na ledě.

Nicméně hned den po vydání rozhovoru hráli hokejisté Buffala proti Torontu a v utkání se strhly hned tři bitky, ve čtyřech přípravných utkáních se Sabres letos porvali celkem pětkrát...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud