František Suchan
11. října 2014 • 17:30

Ten Nesty je ale rychlej! Překvapil jsem i sám sebe, nezastírá Nestrašil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Laserové paprsky září do setmělé arény, v níž aplauduje dvacetitisícová návštěva, a hlasatel oznamuje jednotlivá jména, která dupou na led v dresu domácího Detroitu. Mezi nimi je i Andrej Nestrašil. Konečně, po pěti letech od draftu. „Měl jsem smíšený pocity,“ přiznává ale vrstevník Paláta či Gudase a není to poprvé, kdy vás svou odpovědí zaujme.



Důvodů, proč zrovna jeho příběh stojí za pořádné uznání, najdete dost. Andrej Nestrašil byl draftovaný už v roce 2009 a to až ve třetím kole, během předchozích přípravných kempů Red Wings nedostal šanci ani v jednom exhibičním zápase, minulé sezony trávil většinou až na druhé farmě klubu v nižší ECHL a letos na jaře mu vypršela nováčkovská smlouva, jen povedený závěr posledního ročníku mu pomohl k nové roční.

Tohle není zrovna předpoklad zářné budoucnosti v klubu, který si pečlivě piplá mladé hráče.

Jenže 23letý Nestrašil svou víru nikdy nezlomil. Na letošním kempu se i přes předchozí nezdary ukázal ve formě, s níž jednoduše nemohl zpátky do záložního celku. I kdyby nic jiného, během pěti exhibičních duelů posbíral čtyři body (2+2) a zaujal vítězným nájezdem.

„Stoprocentně tu byli překvapení, tohle vůbec nečekali. I můj agent mi vyprávěl, že když se na jaře bavil s naším generálním manažerem, ten mu řekl, že se mnou nemají vůbec žádný plány do budoucna. A půl roku na to jsem šel z kempu rovnou na první zápas,“ vypráví Nestrašil v rozhovoru pro nedělní Sport, který vznikl po premiéře v lize, jíž si odbyl ve čtvrtek proti Bostonu. „O všem svědčí i to, co mi po tom utkání generální manažer říkal. Vždycky tu totiž měli problém, že jsem pomalej, ale on se prý při zápase přistihl, jak říká, že ten Nesty je fakt rychlej,“ usmívá se útočník, který vyrostl ve Slavii. „Prý ho to samotnýho překvapilo. Ale to i mně, nebudu lhát.“

Mezi elitu mu pomohlo i zranění spoluhráče Pavla Dacjuka, sám český talent počítá s tím, že až se hvězda uzdraví, půjde zase na farmu. Ovšem taky už vůbec nemusí…

Bezprostřední rozhovor s Andrejem Nestrašilem o tom, jak vydržel tři roky na farmě bez vidiny NHL a co ho hnalo dál, o vyklepaném fanouškovi v hotelovém výtahu, o své věčné nespokojenosti, za níž ho po premiéře za Detroitu vypeskoval táta, i o tom, jak přišel o přední zub, najdete v Nedělním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud