5. listopadu 2014 • 08:55

Ani gól pro Devils. Eliáš se netrefil už 11 zápasů, Jágr bez střely

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Frustrovaný, to je to správné slovo. Přesně tak se po úterní prohře 0:1 se St.Louis cítil český útočník Patrik Eliáš. Letitá opora New Jersey dostala nové parťáky Adama Henriqueho a Michaela Rydera a téměř každé střídání ohrožovala branku Blues. Bez úspěchu. "Pro mě to je vážně frustrující," vzdychl po zápase Eliáš, který neskóroval už v jedenácti zápasech.



První zápas sezony a první gól. To byl Eliášův start do nového ročníku. Od té doby ale střelecká úspěšnost klubové legendy vázne, ve statistikách zůstává gól do sítě Flyers z 9. října osamocen.

"Přitom dneska náš útok hrál opravdu výjimečně dobře. V první třetině jsme měli gólovou šanci snad během každého našeho střídání," popisoval pro northjersey.com Eliáš a jeho slova potvrzovaly také statistiky. On a Henrique sice na bránu vystřelili každý pouze jednou, Ryder ale ohrozil bránu soupeře rovnou sedmkrát.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - St.Louis

Souhra této nově sestavené trojice fungovala výborně a Eliáš věří, že pokud jeho ďábelští parťáci budou fungovat stejně, celá formace bude brzy odměněna góly. A to ví i trenér Peter DeBoer. "Pokud bude Eliáš hrát takhle i nadále, není důvod se něčeho obávat, góly mu tam začnou padat," uklidňoval kouč.

Porážka byla ve finále to jediné, co DeBoera štvalo. S výkonem týmu byl spokojený, paradoxně se mu zdálo, že by si Devils zasloužili body daleko více, než z předchozích vyhraných duelů nad Winnipegem a Columbusem. "Dneska to je vážně nepříjemná ztráta, ale musím přiznat, že se mi vážně líbilo, jak tým hrál. Když ještě najdeme cestu jak vstřelit góly, budu úplně spokojený," pokyvoval hlavou DeBoer.

A to platí například také pro Jaromíra Jágra. Ten se znovu nemohl spolehnout na výpomoc zraněného střelce Mika Cammalleriho a také už čtyři zápasy čeká na gól. Na klec s Jakem Allenem v bráně navíc během devatenácti minut nevystřelil ani jednou.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 11. • 01:30
New Jersey Devils
New Jersey Devils
0:1
ONLINE
5. listopadu
01:30
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí:

Hosté: 44:55. Tarasenko

Sestavy

Domácí: Schneider (Kinkaid) – Greene, Severson, Salvador, Židlický, Merrill, Larsson, Gelinas – Zubrus, Zajac, Jágr – Eliáš, Henrique, Ryder – Clowe, Josefson, Brunner – Ruutu, Gionta, Bernier

Hosté: Allen (Elliott) – Bouwmeester, Pietrangelo, Gunnarsson, Shatternkirk, Cole, Jackman – Schwartz, Backes, Lindstrom – Steen, Lehtera, Trasenko – Ott, Berglund, Jaškin – Porter, Lapierre, Reaves

Rozhodčí

Chris Lee, Kevin Pollock, Steve Miller, Bryan Pancic

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

15 102 diváků

A ještě je třeba zapracovat na přesilové hře. Jen dva góly v početní výhodě v posledních třech zápasech zkrátka nestačí. "Musíme si ze dneška vzít to dobré a pokračovat v tom," navrhuje Ryder.

Další šance bude v noci na pátek, to přijde na řadu odveta na ledě St.Louis.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud