Martin Tomaides
11. listopadu 2014 • 12:39

Neuvirth pod palbou. Nikdo z NHL průměrně nepochytá tolik střel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

TABULKA | Hokejisté Buffala jsou na samém dně NHL a letošní sezona bude pro tým od Niagarských vodopádů asi hodně náročná. A to slabé výkony Sabres často zachraňuje dvojice šestadvacetiletých gólmanů Jhonas Enroth - Michal Neuvirth. Na nikoho v NHL neletí v průběhu utkání průměrně tolik střel jako na českého gólmana, jeho švédský protějšek je v těsném závěsu za ním.



Český brankář přišel do Buffala v závěru loňského ročníku a od začátku bylo jasné, že se švédským akrobatem svede na začátku nové sezony boj o pozici jedničky. Ten po záříjových přípravných zápasech vypadal celkem jasně, Enroth zářil, Neuvirthovi se vůbec nedařilo...

Jenže v sezoně je to zatím spíše naopak, rodák z Ústí naskočil do pěti z posledních osmi utkání a například v posledních dvou zápasech má luxusní úspěšnost zákroků 95,7%... "Ale jinak si myslím, že je mezi námi taková zdravá soutěživost," popisoval pro buffalohockeybeat.com Enroth.

Jhonas Enroth v akci.Foto ČTK/AP

Neuvirth je nepatrně zkušenější, u Capitals už kdysi jedničku dělal. To Enroth odchytal zatím v ročníku maximálně 28 zápasů, ale jeho ambice jsou vysoké. Spolupráci obou brankářů si v Buffalu zatím nemohou vynachválit. "Oba hoši mají tu schopnost zachránit tým v krizové situaci," vykládal trenér gólmanů Arturs Irbe, který sám v NHL odchytal přes 500 utkání.

I postava lotyšského veterána je pro současné duo Sabres velmi důležitá. Díky Irbemu se totiž oba muži s maskou zlepšují. "Dokáže z obou vyždímat maximum. Ještě v žádném zápase jsem si nemohl na brankáře stěžovat," chválil trenér Ted Nolan a k superlativům na adresu trenéra brankářů se přidal i Neuvirth.

Sedmačtyřicetiletý Irbe si na oba zatím zvyká. Enroth je analytik, perfekcionista. U Neuvirtha zase Lotyš oceňuje jeho talent, soutěživost a klidnou povahu. "Být gólmanem ho obrovsky baví. Teď je ten čas, kdy by měl vystoupit ze stínu a pořádně ukázat co dokáže," řekl Irbe.

V Buffalu jsou teď za formu obou brankářů hodně rádi. Nejslabší tým NHL je každý zápas pod pořádnou palbou a Michal Neuvirth je v tuto chvíli pod největší střeleckou permanencí z celé NHL. Průměrně na něj soupeří vystřelí v zápase osmatřicetkrát, ve dvou utkáních na něj letělo více než 40 střel, jednou dokonce přes 50...

Průměrný počet pochytaných střel:
1. Michal Neuvirth (Buffalo) - 38
2. Jhonas Enroth (Buffalo) - 37
3. Semjon Varlamov (Colorado) - 36
4. Craig Anderson (Ottawa) - 36
5. Robin Lehner (Ottawa) - 34

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud