12. prosince 2014 • 09:15

Jágr po prohře ve Philadelphii burcuje: Musíme se probrat!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Dvě výhry z posledních deseti utkání. Touto nelichotivou bilancí se teď mohou prezentovat hokejisté New Jersey, kteří v noci prohráli 1:4 na ledě Philadelphie, jež také zrovna zatím v letošní sezoně nenaplňuje očekávání. Devils mají v posledních zápasech navíc potíže střílet góly. "Pořád ale věřím, že někde v sobě to máme," řekl Jaromír Jágr, který nebodoval podruhé v řadě.



První třetina poskytla Philadelphii dvougólové vedení a v hlavní roli se ocitli tři muži - domácí útočná dvojice Sean Couturier a Matt Read a bek hostů Marek Židlický. Český zadák v 7. minutě v přesilové hře napálil před sebou stojícího Reada, který ujel v dvojici s Couturierem až k brance Devils a druhý jmenovaný skóroval. Pro Flyers to byl první gól ve vlastním oslabení v letošní sezoně.

O sedm minut později si oba domácí hokejisté role prohodili. Couturier přihrál kolem Židlického a před bránou Devils nekrytý Read vstřelil svůj třetí gól v tomto ročníku. "Tyhle dva góly jsme jim darovali, a to se zvlášť na kluzišti soupeřů nesmí stávat," kroutil hlavou trenér Peter DeBoer.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - New Jersey

Pro Devils je obecně problém vyhrabat se z utkání, ve kterém jako první inkasují. Z patnácti případů to letos dokázali pouze čtyřikrát. Na klec střeženou Rayem Emerym navíc vyslali slabých osmnáct pokusů, jen teč Martina Havláta skončila za zády dvojky Flyers.

"Musíme být tvrdší před bránou, pořád se snažíme něco vymýšlet," vysvětloval nejlepší střelec týmu Mike Cammalleri, který sám vypálil na bránu jen jednou.

Potíž byla také v precizně vykonané defenzivní práci domácích. Ti totiž zblokovali hned 21 střeleckých pokusů. "Nedokázali jsme dostat puk přes jejich hráče, to se musí příště změnit," lamentoval obránce Andy Greene.

Se svým výkonem nebyl spokojený ani Jaromír Jágr, který v zápase třikrát vystřelil na bránu a zakončil mač s bilancí -2. "Ale já pořád věřím, že dokážeme dávat víc gólů. Věříme si, v týmu máme hodně pracantů, jen se musíme probrat, nic víc," burcoval Jágr.

Další možnost bude ze soboty na neděli, to New Jersey hraje na ledě jeho bývalého týmu Dallasu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 12. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
4:1
ONLINE
12. prosince
01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 06:12. Couturier, 13:37. Read, 55:44. Simmonds, 57:30. Voráček

Hosté: 33:02. Havlát

Sestavy

Domácí: Emery (Mason) – Grossmann, Streit, Schultz, Coburn, MacDonald, L. Schenn – Raffl, Giroux, Voráček – B. Schenn, Laughton, Simmonds – Umberger, Couturier, Read – Rinaldo, Bellemare, VandeVelde

Hosté: Schneider (Kinkaid) – Greene, Severson, Merrill, Židlický, Helgeson, Harrold – Cammalleri, Henrique, Ryder – Havlát, Gomez, Jágr – Ruutu, Josefson, Sislo – Tootoo, Gionta, Bernier

Rozhodčí

Joannette, Kowal – Amell, Brisebois

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Jakub Voráček uzavřel skóre v 58. minutě.
Jakub Voráček uzavřel skóre v 58. minutě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud