7. ledna 2015 • 14:48

Kam s Jágrem? Tady jsou tipy, kde by hvězda mohla v NHL hrát

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona je teprve v polovině, těžko dělat nějaké závěry, přesto lze z tabulek NHL vyčíst, která mužstva jsou na tom hůř. Patří k nim i New Jersey. A klíčový hráč Jaromír Jágr ví, že pokud dojde k výměnám, bude na ráně, ačkoliv v týmu Devils je spokojený. "Ze starších hráčů připadám v úvahu hlavně já," řekl útočník v rozhovoru pro deník Sport. Kam by mohl nedávný autor hattricku zamířit?



V případě, že by k trejdu došlo, bylo by to po návratu z Ruska v roce 2011 už podruhé, co si Jaromíra Jágra některý z týmů vypůjčil před play off jako žolíka. V sezoně 2012/13 takhle putoval z Dallasu do Bostonu a se svým novým klubem tehdy došel až do finále Stanley Cupu.

Kam by letos mohl Jágr zamířit? Tady jsou tipy deníku Sport.

Detroit Red Wings

Šance podle deníku Sport: 40%
Češi v týmu: Jakub Kindl, Petr Mrázek
Současné umístění: 5. místo ve Východní konferenci
Poslední výhra ve Stanley Cupu: 2008

Hockeytown, víc není třeba dodávat. Detroit už není ta mašina, která na přelomu milénia ničila soupeře jako ocelová pěst, přesto jde o kvalitně sestavený tým, kde se mládí mísí se zkušenostmi. Red Wings by po konci řady veteránů takového mentora v play off potřebovali. Dodal by mužstvu klid a sebevědomí.

Anaheim Ducks

Šance podle deníku Sport: 25%
Češi v týmu: žádní
Současné umístění: 1. místo v soutěži
Poslední výhra ve Stanley Cupu: 2007

Dynamický mladý tým a útočný válec. Současný lídr NHL už vloni téměr vyhrál základní část a letos je ještě silnější. Frederik Andersen v bráně sice nemá tolik zkušeností, výkyvy formy se mu ale vyhýbají, obrana je stabilní a superútok Ryan Getzlaf-Corey Perry přes léto doplnil ještě Ryan Kesler. Poté, co mužstvo opustil finský veterán Teemu Selänne, by v bojích o Stanley Cup mohli o Jágrovi uvažovat.

Montreal Canadiens

Šance podle deníku Sport: 15%
Češi v týmu: Tomáš Plekanec, Jiří Sekáč
Současné umístění: 2. místo ve Východní konferenci
Poslední výhra ve Stanley Cupu: 1993

Majitel slavného klubu o číslo 68 neměl v minulosti zájem, je otázkou, jestli by si to nerozmyslel… Ale proč ne? Šance na Stanley Cup by se tím o něco zvýšila. Montrealu se navíc daří, vloni se dostal mezi nejlepší čtyřku a letos má podobné ambice. Jágr by mohl být oživením, v kombinaci s Tomášem Plekanecem by přesilovka kanadského týmu dostala nový náboj.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud