21. února 2015 • 22:16

Voráček rozhodl v nájezdech o výhře Philadelphie nad Nashvillem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Jakub Voráček si připsal vítěznou branku při výhře Philadelphie nad Nashvillem 3:2 po samostatných nájezdech a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Přesto pětadvacetiletý kladenský odchovanec klesl v produktivitě NHL na páté místo.



Voráček překonal v úvodní sérii gólmana Pekku Rinneho blafákem do bekhendu. Za Flyers se posléze trefil i Wayne Simmonds, na druhé straně proti Robu Zeppovi neuspěli Matt Cullen ani Craig Smith. Philadelphia se díky výhře přiblížila na desátém místě Východní konference osmému Bostonu na rozdíl čtyř bodů.

Trefa v rozstřelu se do statistiky nezapočítává a v boji o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče si tak Voráček za posledních šest duelů připsal jen dva body za gól a asistenci. Celkem má na kontě 61 bodů za 19 branek a 42 přihrávek z 59 utkání.

Díky dvěma asistencím při prohře New York Islanders ve Washingtonu 2:3 po samostatných nájezdech jej předstihl John Tavares. Tavares se s 62 body dostal i před Alexandra Ovečkina, který v dresu Washingtonu nebodoval. Asistenci si připsal jeho spoluhráč Nicklas Bäckström, který se s 64 body posunul do čela o bod před Patricka Kanea z Chicaga.

NHL:
Washington - NY Islanders 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 20. Niskaken, 55. Fehr, rozhodující sam. nájezd Kuzněcov - 8. Hamonic, 60. Strome. Hvězdy zápasu: 1. Holtby (Washington), 2. Ch. Johnson (NY Islanders), 3. Fehr (Washington).

Philadelphia - Nashville 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 9. Simmonds, 32. White, rozhodující sam. nájezd Voráček - 19. C. Wilson, 41. Craig Smith. Hvězdy zápasu: 1. Voráček, 2. White (oba Philadelphia), 3. Rinne (Nashville).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud