2. března 2015 • 10:47

Souhra generací: Jágr poprvé skóroval, přestože mu mladíci ujeli

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to akce vypovídající o mnohém. Jaromír Jágr v neděli večer vstřelil první gól v dresu Floridy Panthers a 717. v kariéře, čímž vyrovnal Phila Esposita na pátém místě v historických tabulkách. Asistoval mu u něj 21letý Jonathan Huberdeau. Florida si nakonec proti Tampě (4:3) připsala s Jágrem v sestavě druhé vítězství.



Jágrovo místo v sestavě Panthers je v elitním útoku vedle Huberdeaua a Aleksandera Barkova – součet jejich let dává dohromady číslovku 40, Jágr je ještě o tři roky starší.

A v podobném duchu vypadala akce, po níž Jágr poprvé za Floridu skóroval. Panthers zakládili útok přes Jágrův pravý mantinel, ale v útočném pásmu byli nejrychleji Barkov a Huberdeau. Právě jeho sražená přihrávka se dostala až k legendární 68, na kterou obrana Tampy zapomněla, a Jágr tak ideální střeleckou pozici chladnokrevně proměnil. V hloučku spoluhráčů se pak usmíval, jako by byl jejich vrstevník.

VIDEO: Jágrův první gól v dresu Floridy

„Užili jsme si hromadu zábavy. Zápas předtím jsme měli spoustu šancí, teď proti Tampě také a dokázali jsme to zúročit v góly. Navíc Jágr poprvé skóroval...“ jásal trenér Gerard Gallant. „Jágr hrál oba zápasy velmi dobře, stejně jako po jeho boku spoluhráči z útoku. Je vidět, že se baví a tým hraje také velmi dobře,“ dodal kouč.

Pro Jágra to byl další milník v kariéře, když se v historické produktivitě dotáhl na Esposita. „Na góly fakt teď nekoukám. Můj cíl je jiný - přišel jsem sem, abych pomohl týmu k postupu do play off. Pro nás už vlastně začalo. Máme před sebou devatenáct zápasů a bude to zajímavý souboj. Snad budeme hrát stejně dobře, jako tyto dva zápasy. Uvidíme, na co to bude stačit," uvedl Jágr.

Český útočník si v utkání ještě připsal asistenci, když jeho střelu dorazil Barkov.

VIDEO: Jágrova asistence u gólu Barkova

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud