2. března 2015 • 20:34

Neuvirth už zase není jedničkou. Buffalo ho vyměnilo do Islanders

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Michal Neuvirth se stěhuje z nejhoršího týmu NHL Buffala do New Yorku Islanders, který je na špičce Východní konference a může se těšit na play off. Ostrované získali šestadvacetiletého odchovance Ústí nad Labem výměnou za gólmana Chada Johnsona a výběr ve třetím kole letošního draftu. Loni měnil Neuvirth také dres těsně před uzávěrkou přestupů, když jej Sabres získali z Washingtonu.



Neuvirth v této sezoně odchytal v NHL 27 utkání s průměrem 2,99 branky na zápas a s úspěšností zákroků 91,8 procenta. Do pozice jedničky Sabres se dostal před třemi týdny, kdy Buffalo vyměnilo švédského gólmana Jhonase Enrotha do Dallasu za Anderse Lindbäcka.

V posledních třech zápasech byl Neuvirth pokaždé zařazen mezi hvězdy, z toho dvakrát byl první a jednou třetí. V týmu Islanders je jedničkou slovenský gólman Jaroslav Halák.

Neuvirtha draftoval v roce 2006 ve druhém kole jako 34. hráče v pořadí Washington, v jehož dresu debutoval v NHL na začátku roku 2009. V prestižní soutěži odchytal celkem 163 utkání a připsal si 65 výher. Průměr má 2,73 gólu na utkání, úspěšnost 91,2 procenta a sedmkrát udržel čisté konto. V play off si má na kontě z devíti duelů čtyři výhry, průměr 2,73 branky na utkání, úspěšnost 91,2 procenta a vychytal jednu nulu.

Osmadvacetiletý Johnson za pět sezon v NHL odchytal za New York Rangers, Phoenix, Boston a Islanders 56 utkání s průměrem 2,41 branky na zápas a s úspěšností 91,4 procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud