9. března 2015 • 10:05

Jasný adept na gól roku! Trefa jako z cirkusu, usmíval se Staal

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozivý ročník zatím zažívá velmi štědře placený ruský útočník Alexandr Sjomin z Caroliny. Kontrakt zavazuje tým Hurricanes vyplatit hbitému křídlu sedm milionů dolarů ročně, on sám se podle toho ale letos nechová. Jen čtyři góly ve čtyřiceti zápasech jsou toho jasným důkazem. Jeho včerejší trefa do sítě Edmontonu (7:4) by ale mohla být tou nejpohlednější v kariéře.



S dresem bílým od sněhu se Sjomin opíral o střídačku a koukal na kostku nad ledem. Sám přesně nevěděl, co se stalo. Zatímco komentároři utkání mluvili o jedné z nejpovedenějších tref sezony, kterou navíc jedenatřicetiletý útočník odstartoval mocný obrat Hurricanes proti Edmontonu.

Ruský hokejista se ve změti soupeřů probíjel před bránu Oilers, tam ho podrazil hostující Rob Klinkhammer, ale Sjomin se nevzdal a vleže s hokejkou zády... to se složitě popisuje, snad se raději podívejte sami.

VIDEO: Sjominův netradiční gól

"Těžko ten gól nějakým způsobem poskládat do slov," vyprávěl po utkání pro NHL.com kapitán týmu Eric Staal, který mimochodem zaznamenal v duelu čtyři nahrávky. "Byl to prostě takový cirkusový gól, navíc jsme tam nabrali energii a znovu se do zápasu odrazili," popsal důležitý moment zkušený Kanaďan.

Carolina totiž do zápasu vstoupila levou bruslí, s matným Edmontonem už ve 28. minutě prohrávala 0:3 a nezdálo se, že by se situace měla měnit. Bylo tedy celkem překvapení, když na konci utkání svítilo na světelné tabuli skóre 7:4. I díky rodákovi z Krasnojarsku. A jak popsal svůj gól? Snadněji než vypadá.

"Soupeř mě sekl přes nohy a padl jsem na led. Zahlédl jsem puk, otočil jsem se a vystřelil. To je všechno," sdělil novinářům suše.

Carolina už sezonu nezachrání, na play off ztrácí hrozivých 19 bodů, ale třeba díky této trefě dostane Sjomin zase chuť do hokeje a příští sezonu už budou Hurricanes v tabulce trochu jinde.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 20:10
Carolina Hurricanes
Carolina Hurricanes
7:4
ONLINE
8. března
20:10
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
Góly

Domácí: 29:22. Sjomin, 33:00. Lindholm, 35:23. Skinner, 41:40. Nestrašil, 46:18. Skinner, 46:49. Lindholm, 58:40. Lindholm

Hosté: 10:19. Nugent-Hopkins, 26:45. Eberle, 27:59. Nugent-Hopkins, 49:31. Nugent-Hopkins

Sestavy

Domácí: Ward (Chudobin) – Faulk, Hainsey, Murphy, Rissanen, Jordán, Liles – Lindholm, Rask, E. Staal – Nestrašil, J. Staal, Gerbe – Semin, Nash, Skinner – Dwyer, McClement, Malone.

Hosté: Bachman (Scrivens) – Schultz, Klefbom, Osterle, Ference, Fayne, Marinčin – Eberle, Nugent-Hopkins, Pouliot – Purcell, Roy, Jakupov – Fraser, Hendrick, Hamilton – Klinkhammer, Gordon, Gazdic.

Rozhodčí

Stadion

PNC Arena, Raleigh

VIDEO: Sestřih utkání Carolina - Edmonton

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud