13. září 2015 • 07:44

Hejda míří do kempu Chicaga, Fleischmann do Montrealu. Tlustý odmítá

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barvy tradičních klubů by mohli v nadcházející sezoně oblékat dva čeští hokejisté, kteří jsou v NHL před startem sezony stále bez smlouvy. Jedenatřicetiletého útočníka Tomáše Fleischmanna pozval do kempu Montreal, o šest let staršího obránce Jana Hejdu zase Chicago. Naopak hned pět nabídek údajně odmítl Jiří Tlustý.



Dvě nepříliš povedené poslední sezony způsobily to, že technicky vybavený Fleischmann se musí strachovat o svou budoucnost v nejlepší lize světa. Florida rodáka z Kopřivnice odeslala na konci února v rámci trejdu do Anaheimu, se kterým se sice téměř dostal do finále Stanley Cupu, ale svou roli šikovného křídla vyměnil za pozici obranáře. I tak byl chválen. Sezonu zakončil s 27 body (8+19) v 66 zápasech.

To Jan Hejda poslední čtyři sezony strávil v dresu Colorada a patřil tam k těm více spolehlivým. Jenže Avalanche se rozhodli omlazovat a bývalého obránce Slavie tak poslali do vod volného trhu. Naopak v Chicagu se o svou příležitost bude prát několik mladých beků, v případě, že se ukáže jejich nezralost, harcovník jako je Hejda by mohl pomoci. Jeho výhodou je navíc dobré zdraví, i v pokročilém hokejovém věku zřídka vynechá zápas. Za poslední čtyři roky jich bylo pouze osm.

Opačně řeší svou situaci střelec Jiří Tlustý, který se údajně podle serveru TVA nehodlá do NHL probíjet skrze kemp. Jeho filozofií je buď smlouva, nebo nic. Nabídek údajně dostal hned pět, ale všechny odmítl a teď zvažuje své působení v KHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud