6. listopadu 2015 • 09:53

Jágrův černý večer. Po 11 letech zakončil zápas s bilancí - 4

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas se smolným statistickým koncem si prožil na ledě San Jose útočník Jaromír Jágr. Musel sledovat porážku Floridy 2:5 a sám byl hned u čtyř vstřelených branek soupeře na ledě. Statistiku - 4 si zapsal do kolonky poprvé po více než jedenácti letech... A Panthers se musí nutně zvednout, prohráli totiž už počtvrté za sebou.



Střídačku Sharks převzal před sezonou trenér Peter DeBoer, Jágrův bývalý kouč z New Jersey. Tam si dobře rozuměli a doložil to i předzápasový výrok sedmačtyřicetiletého kouče. Jen o pár let mladšího hokejistu, než je on sám, nazval svým nejlepším hráčem během působení u Devils.

Na ledě už ale Jágr tak výrazně nebezpečný nebyl. Je vidět, že po zranění se teprve dostává do pohody. Navíc mu chybí jeho oblíbený parťák Barkov, který je na marodce. A když se všechno špatně sejde, může zápas skončit i tak mizernou bilancí, jako jsou čtyři záporné body. To byl pro Jágra nejhorší výsledek od 7. března 2004, kdy jeho Rangers prohráli 4:7 s Pittsburghem.

Florida ve čtvrtek už v desáté minutě prohrávala 0:2, a to se hodně nelíbilo trenéru Gerardu Gallantovi. "Těžko se z toho pak dostává. Navíc jsme hráli nepřesně, vůbec jsme nepředváděli naši hru. Puky jsme odevzdávali, byli jsme mdlí..." hledal další a další důvody porážky kouč.

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - Florida

Kritika ale zazněla i z úst kapitána Willieho Mitchella, jednoho z nejzkušenějších mužů kabiny. Ten si stěžoval na nedospělý výkon své party. "S tímhle stylem ztrácení puků můžete hrát někde v juniorech, nebo v AHL. Ale rozhodně ne na úrovni NHL," řekl pro Sun Sentinel dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Přitom čísla mluvila před zápasem pro hosty. Florida dokázala svého soupeře porazit v sedmi z předchozích osmi utkání. Poslední prohra na ledě San Jose se datuje do 8. prosince 2005. Nebo tedy datovala...

Problémem Panthers stále zůstává produktivita. Jágr dva zápasy vynechal kvůli zranění a v posledních dvou nebodoval. Přesto s deseti body zůstává nejlépe bodujícím hokejistou týmu. V noci ho díky gólu vyrovnal Vincent Trocheck, ale to je zkrátka málo.

"Chybovali jsme proti dobrému týmu a oni toho využili. Musíme se soustředit na to, abychom hráli jako jedno mužstvo. V šatně máme skvělou partu a prohry všichni nenávidíme," popisoval Trocheck.

Možnost na nápravu přijde v sobotu na ledě Los Angeles.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 11. • 04:30
San Jose Sharks
San Jose Sharks
5:2
ONLINE
6. listopadu
04:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 06:37. Burns, 09:26. Doinsoi, 23:46. Merleau, 39:00. Vlasic, 58:54. Tierney

Hosté: 10:54. Trocheck, 34:06. Pirri

Sestavy

Domácí: Stalock (Jones) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Donskoi – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goldobin – Lerg, Haley, Nieto

Hosté: Montoya (Luongo) – Ekblad, Campbell, Petrovic, Kulikov, Gudbranson, Mitchell – Jágr, Bjugstad, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Grimaldi, Bolland, Pirri – Howden, MacKenzie, Wilson

Rozhodčí

Walsh, Chmielewski – Gibbs, Heyer

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

15 525 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud