9. prosince 2015 • 11:56

Druhý NEJ gólman v NHL? Neuvirth. Monstrózní, chválil parťák

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Neuvirth lape, čapá, čaruje. A skládá pomyslné puzzle. Na konci by rád viděl sám sebe v pozici jedničky Philadelphie. Další dílek do přeskočení konkurenta Steve Masona v hierarchii Flyers přidal v nočním zápase NHL proti New Yorku Islanders.



V utkání startující Mason vydržel v brance jen 21 minut. Zapsat delší časovou porci mu neumožnily tři góly, které inkasoval z deseti střel. "Jdi na to," pokynul trenér Dave Hakstol směrem k Neuvirthovi, když Frans Nielsen svým jedenáctým gólem v sezoně zajistil Islanders vedení 3:1.

A český gólman se chytil, jistými zásahy uklidnil Philadelphii, která do konce třetiny zásluhou Ryana Whitea snížila. Do prodloužení a nájezdů poslal utkání zkraje poslední dvacetiminutovky kapitán Flyers Claude Giroux. Neuvirthovi statistici napočítali 16 lapených střel, v nájezdech ho překonal jen Kylo Okposo a Isles oslavili bod navíc za výhru 4:3.

"Změna brankáře nám hodně pomohla a celkově se naše hra zvedla. Neuvirth se blýskl několika skvělými zásahy, zejména při úniku Cizikase. To byl monstrózní zákrok," velebil 27letého Čecha útočník Wayne Simmonds.

VIDEO: Podívejte se, jak Neuvirth vychytal únik Caseyho Cizikase

Změnu pocítili i Ostrované. "Od druhé třetiny nás začali přehrávat, Neuvirth je podržel. Od nás to nebyl vůbec dobrý zápas, Jaro Halák naštěstí předvedl úžasný výkon a vychytal to," chválil první hvězdu zápasu a autora 43 zákroků Okposo.

Rošádou v brankovišti tak vyšel záměr trenéra Hakstola, který doufal, že tím dodá svým ovečkám potřebnou jiskru. "Reagovali jsme správně a Neuvirth v dané situaci odvedl svou práci," řekl spokojený kouč. Na otázku, kdo je v současné době jedničkou Flyers, nereagoval.

Čísla ale hovoří výmluvně. Neuvirth má úspěšnost zákroků 93,7% (Mason 90,5%) a průměr inkasované branky 1,99 gólu na zápas (Mason 2,93). V obou hlavních brankářských statistikách je rodák z Ústí nad Labem druhý v NHL, lepší je jen Henrik Lundqvist z New York Rangers. "Stříbro" Neuvirth drží i ve vychytaných nulách, ve třinácti zápasech vynuloval soupeře třikrát. Kouč Hakstol má o čem přemýšlet.

VIDEO: Podívejte se na Neuvirthovy zákroky v sestřihu

Střídání stráží. Steve Mason přepouští své místo Michalu Neuvirthovi
Střídání stráží. Steve Mason přepouští své místo Michalu Neuvirthovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud