19. prosince 2015 • 22:05

Patrick Kane řádil. V NHL vystřílel pro Chicago výhru v Buffalu

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chicaga vyhráli v NHL v Buffalu 3:2 po nájezdech. Napínavý duel rozhodl ďábelskou koncovkou nejproduktivnější hráč ligy Patrick Kane. Ten nejvprve v 60. minutě vyrovnal a následně jako jediný skóroval při nájezdech. I v dalším duelu úřadoval hvězdný kanonýr. Vladimir Tarasenko skóroval v dresu St. Louis v pátém utkání v řadě a tentokrát pomohl k výhře nad Calgary 3:2.



Chicago zápas lépe rozjelo a od sedmé minuty vedlo, díky trefě Rasmussena. Asistenci si u gólu připsal sedmatřicetiletý český obránce Michal Rozsíval, šlo o jeho první zápis do kanadského bodování v této sezoně.

Pak ale Buffalo vývoj duelu otočilo. Když v 57. minutě poslal Sabres do vedení O'Reilly, zdálo se, že plný bodový zisk oslaví domácí.

Jenže pak začal úřadovat nejproduktivnější hráč ligy Patrick Kane. Čtyřiatřicet sekund před koncem svým dvacátým gólem v sezoně vyrovnal na 2:2 a poslal zápas do prodloužení. Tam se ve druhé sérii nájezdů navíc blýskl vítěznou trefou.

Kane čekal na svůj gól do poslední minuty, to Tarasenko skóroval v utkání s Calgary už ve druhé minutě. Pak tým Blues navýšil vedení až na 3:0, jenže "plameny" se nevzdaly a snížily na rozdíl branky. Vyrovnat se jim ale nepodařilo.

NHL:
Buffalo - Chicago 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 27. Franson, 57. O'Reilly - 60. a rozhodující sam. nájezd P. Kane, 7. Rasmussen (Rozsíval). Střely na branku: 27:28. Diváci: 18 870. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane (Chicago), 2. Johnson, 3. O'Reilly (oba Buffalo).

St. Louis - Calgary 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky: 2. Tarasenko, 4. Parayko, 35. Lehterä - 44. Monahan, 57. Gordano. Střely na branku: 22:38. Diváci: 18 163. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Parayko, 3. Elliot (St. Louis).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud